Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Στους 17 αυξήθηκαν οι νεκροί – Ένας αγνοούμενος

Πλημμύρες στη Θεσσαλία: Στους 17 αυξήθηκαν οι νεκροί – Ένας αγνοούμενος
Πλημμυρισμένες εκτάσεις στην Καρδίτσα INTIME NEWS/ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μετά την ανεύρεση μίας γυναίκας και ενός άντρα στην περιοχή της παραλίας Μυρτιά στο Πήλιο, ο αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 17. Οι δύο σορόι δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί αλλά εικάζεται ότι πρόκειται για το αγνοούμενο ζευγάρι των Αυστριακών.

Μακραίνει η μαύρη λίστα των θυμάτων της κακοκαιρίας «Daniel». Μετά την ανεύρεση μίας γυναίκας τις προηγούμενες ημέρες και ενός άντρα χθες στην περιοχή της παραλίας Μουρτιά στο Πήλιο, ο αριθμός των νεκρών φτάσει πλέον τους 17 με τους δύο τελευταίους να μην έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί αλλά να εικάζεται ότι πρόκειται για το αγνοούμενο ζευγάρι των Αυστριακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ξενοδόχος έχει αναγνωρίσει ένα χαρακτηριστικό τατουάζ που είχε ο άντρας από το ζευγάρι, ωστόσο αναμένεται η επίσημη ταυτοποίηση. Εάν όντως προκύψει πως πρόκειται για το ζευγάρι των Αυστριακών που αγνοούνταν τότε οι ταυτοποιημένοι νεκροί θα είναι 17 και μένει ακόμη ένας αγνοούμενος Πακιστανός εργάτης γης, οι έρευνες για τον οποίο συνεχίζονται.

Στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου και συγκεκριμένα της Καρδίτσας, των Τρικάλων, του Παλαμά, της Φαρκαδόνας, του Δομοκού και των Φαρσάλων, τα νερά υποχωρούν και σταδιακά αποκαλύπτονται οι οδικοί άξονες.

Έχει αποκατασταθεί η οδική σύνδεση με όλα τα χωριά εκτός από το Κεραμίδι του Δήμου Φαρκαδόνας, που παραμένει μέσα στο νερό. Όλες οι έως τώρα έρευνες των δυτών και των πυροσβεστών από σπίτι σε σπίτι στα πλημμυρισμένα χωριά, δεν έχουν οδηγήσει στην ανεύρεση τυχόν αδήλωτων θυμάτων.

Από όλα τα χωριά έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι που το ζήτησαν, ενώ παραμένουν όσοι το επιθυμούν.

Σε όλα τα χωριά παραμένουν και εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, καθώς επίσης δυνάμεις του Στρατού και Εθελοντικές Ομάδες για παροχή βοήθειας, μεταφορά εφοδίων και φαρμακευτικού υλικού όπου απαιτείται.

Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβάλλεται για παροχή βοήθειας στα ορεινά χωριά των Αγράφων, Μουζακίου και Καλαμπάκας, όπου διατίθενται επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και του Ελληνικού Στρατού, οι οποίες σύμφωνα με τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενεργούν για μεταφορά εφοδίων, φαρμάκων, ασθενών, γεννητριών και υλικών.

Επίσης, στην παρούσα φάση δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού και Εθελοντικών Οργανώσεων συνεχίζουν να επιχειρούν με επίγεια και πλωτά μέσα στις περιοχές: Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης Λάρισας , όπου το ύψος των υδάτων αρχίζει να υποχωρεί, στα χωριά των Τεμπών μέχρι το Δέλτα του Πηνειού, στο Δήμο του Κιλελέρ και ιδιαίτερα στον κάμπο της λίμνης Κάρλας.

Ο απολογισμός των συμβάντων σε όλες τις πληγείσες περιοχές

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από την Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου έως σήμερα Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, έχει λάβει 11.735 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.594 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας 9.368 κλήσεις σε Μαγνησία, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Σκιάθο και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 2.829 αντλήσεις υδάτων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 3.576 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 961 κλήσεις σε περιοχές της βόρειας Εύβοιας, Δομοκό και Λαμία Φθιώτιδας καθώς και στη Θήβα και τη Λιβαδειά Βοιωτίας και πραγματοποιήθηκαν 400 αντλήσεις υδάτων, 17 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 152 άτομα.
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 40 κλήσεις σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες και Κατερίνη Πιερίας και πραγματοποιήθηκαν 3 αντλήσεις υδάτων, 25 κοπές δέντρων και 4 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 152 κλήσεις σε Σπέτσες, Επίδαυρο, Κρανίδι, Μονεμβασιά και Κόρινθο και πραγματοποιήθηκαν 112 αντλήσεις υδάτων, 7 κοπές δέντρων, μία αφαίρεση αντικειμένου και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 15 άτομα
  • Στην Περιφέρεια Αττικής 1.214 κλήσεις, σε περιοχές του λεκανοπεδίου καθώς και στα νησιά Αίγινα και Αγκίστρι και πραγματοποιήθηκαν 819 αντλήσεις υδάτων, 75 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 44 άτομα

Επίσης, από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν συνολικά 807 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων με εναέρια μέσα.

Ταυτόχρονα, τα εναέρια και επίγεια μέσα καθώς και drones του Π.Σ. μεταφέρουν τρόφιμα, νερό, φάρμακα και είδη κλινοστρωμνής, σε πληγέντες των περιοχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Θεσσαλία: Έτσι πνίγηκε ο κάμπος – Τι έγινε με τα φράγματα και το 112

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα