Πολυτεχνείο: Επεισόδια στην Πάτρα μετά την πορεία

Διαβάζεται σε 1'
Επεισόδια στην Πάτρα
Επεισόδια στην Πάτρα Youtube

Ένταση επικράτησε στο κέντρο της Πάτρας μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 8:00 το βράδυ στο κέντρο της Πάτρας, όταν ομάδα ατόμων που συμμετείχαν στην πορεία για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η οποία είχε ξεκινήσει από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, εκτόξευσε βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων .

Ειδικότερα, η ομάδα των συγκεκριμένων ατόμων που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, ξεκίνησε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ όταν έφθασε στην διασταύρωση των οδών Κορίνθου και Γούναρη, έξω από το δικαστικό μέγαρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ η ομάδα των ατόμων που εκτόξευσε τις βόμβες μολότοφ κινήθηκε προς την περιοχή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης.

Νέα πορεία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Πάτρας από ομάδα ατόμων που κατευθύνονται προς το Αστυνομικό Μέγαρο στην οδό Ερμού, διαμαρτυρόμενοι για τις τρείς συλλήψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στο σημείο, στο ύψος της οδού Κανακάρη, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αποκλείσει τη δίοδο προς το Αστυνομικό Μέγαρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα