Πολυτεχνείο: Ο Σπύρος Μπιμπίλας και η πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Πολυτεχνείο: Ο Σπύρος Μπιμπίλας και η πρωτοβουλία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών
O Σπύρος Μπιμπίλας ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου ΑΜΠΕ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έστησε μεγάφωνο στο μπαλκόνι των γραφείων του πλάι στο Πολυτεχνείο και μετέδωσε τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και αφηγήσεις.

Με τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και αφηγήσεις γιόρτασε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το πρωί της Τρίτης (17/11),

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έστησε μεγάφωνο και μικροφωνική εγκατάσταση στο μπαλκόνι των γραφείων του, στην οδό Στουρνάρη 45, δίπλα στο Πολυτεχνείο, και έκανε ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης του βιβλίου “Ανθρωποφύλακες” του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Κάποια στιγμή, μάλιστα, στο μπαλκόνι βγήκε και ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας που βρισκόταν στα γραφεία του ΣΕΗ.

Το μήνυμα του ΣΕΗ:

“ΕΔΩ ΣΕΗ, ΕΔΩ ΣΕΗ,

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”

Μετά από 47 χρόνια για πρώτη φορά οι δυνάμεις καταστολής θα είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και όλοι εμείς απέξω.

Μετά από 47 χρόνια κανένα τραγούδι, κανένα σύνθημα, κανένα γέλιο δεν θα ακουστεί.

Μετά από 47 χρόνια θέλουν να επικρατήσει η σιωπή.

Απέναντι σ’ αυτήν την προκλητική ιστορική απόφαση του αστυνομικού μας κράτους και σπάζοντας την επιβεβλημένη ησυχία, αποφασίζουμε να γίνουμε ΕΜΕΙΣ η φωνή του Πολυτεχνείου και να ταξιδέψουμε παντού.

Το Σ.Ε.Η., Τρίτη 17/11/2020, θα είναι στα γραφεία του, στην ιστορική του θέση, απέναντι από την πλαϊνή πόρτα του Πολυτεχνείου και θα εκπέμπει δυνατά για να σπάσει την σιωπή, αλλά και να ταξιδέψει σε κάθε σπίτι .

Επιλέγουμε τραγούδια, ηχητικά ντοκουμέντα και την ζωντανή αναμετάδοση μιας συλλογικής ανάγνωσης ενός από τα κορυφαία ντοκουμέντα της Χούντας και των βασανιστηρίων της.

Επιλέγουμε τους «Ανθρωποφύλακες» του ηθοποιού και συγγραφέα, συλληφθέντα και βασανισθέντα από την Χούντα, Περικλή Κοροβέση.

Επιλέγουμε εν μέσω πρωτοφανών απαγορεύσεων, ηθοποιοί από τα σπίτια τους σε όλη την Ελλάδα, να διαβάζουν και η φωνή τους να αναμεταδίδεται ζωντανά από τα μπαλκόνια του Σ.Ε.Η”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα