Προαστιακός: Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια προς Κιάτο και Αίγιο

Προαστιακός: Δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια προς Κιάτο και Αίγιο
Προαστιακός Menelaos Myrillas / SOOC

Με συνεχείς καθυστερήσεις πραγματοποιείται η επανεκκίνηση των τρένων. Δρομολόγια του Προαστιακού μπαίνουν ξανά "στον πάγο" καθώς μηχανοδηγοί κάνουν λόγο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο, καθώς και δρομολόγια προς το Αίγιο, δεν θα ξεκινήσουν, σήμερα, Δευτέρα (27/3) όπως ήταν προγραμματισένο.

Οι σιδηροδρομικοί ζητούν να διασφαλιστεί η άρτια και ασφαλής λειτουργία του συνόλου του δικτύου, πριν ξεκινήσει να επαναλειτουργεί πλήρως.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το AthensTransport, το μεγαλύτερο εμπόδιο παραμένει η μη χρήση του συστήματος GSM-R για την επικοινωνία μεταξύ των σταθμαρχών και των μηχανοδηγών. Όπως σημειώνεται, ο ΟΣΕ έχει παραδόσει στην Hellenic Train, 30 φορητές συσκευές επικοινωνίας, ωστόσο δεν έγινε δυνατό να χρησιμοποιηθούν μέχρι στιγμής λόγω μη πιστοποίησής τους από την αρμόδια αρχή (ΡΑΣ).

Όσον αφορά τη γραμμή του Προαστιακού προς το Κιάτο, σημαντική εκκρεμότητα αποτελεί και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι σήραγγες, με τους μηχανοδηγούς να ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις για την ύπαρξη συστήματος πυροπροστασίας σε λειτουργία. Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της διακοπής των δρομολογίων είχε αναφερθεί και κλοπή υλικού από τη σήραγγα της Μαύρης Ώρας στον Ασπρόπυργο.

Τη λειτουργία τους θα συνεχίσουν μόνο συγκεκριμένα τμήματα του προαστιακού δικτύου, τα οποία έχουν ήδη επανεκκινήσει από την Τετάρτη 22 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα