Ρέντης: Ο σκληρός πυρήνας των οργανωτών των επεισοδίων ανάμεσα στους συλληφθέντες

Διαβάζεται σε 4'
renti
Επεισόδια στον Ρέντη INTIME

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετικές επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής του καθενός.

Περισσότεροι από 20 από τους 60 έως τώρα συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερρίδη, είναι βασικοί κατηγορούμενοι ως υποκινητές, οργανωτές και “ομαδάρχες” των χούλιγκανς και όχι μόνο για την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά για τουλάχιστον 10 ακόμη περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων σε γήπεδα όπως στον Βόλο, ακόμη και σε συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματισθεί, περιλαμβάνει 158 κατηγορούμενους. Οι συλλήψεις έχουν γίνει όχι με εντάλματα αλλά στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης έχει διαρκή ισχύ.

Για την υπόθεση ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτριο Μάλλιος δήλωσε:

Τους τελευταίους 4 μήνες η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, διεξήγαγε υπό άκρα μυστικότητα εκτεταμένη έρευνα για την πλήρη διαλεύκανση της  εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Όπως είναι ήδη γνωστό, για την εξιχνίαση αυτής της δολοφονικής επίθεσης, από την πρώτη στιγμή, είχαν πραγματοποιηθεί πάνω από 400 προσαγωγές, ώστε να μην χαθεί κανένα πειστήριο, ενώ ένα άτομο είχε συλληφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια, η δικογραφία που συντάχθηκε περιελάμβανε μαρτυρίες, βίντεο και άλλα ευρήματα που κατέδειξαν την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης πίσω από την επίθεση, ενώ επιβεβαίωναν συσχέτιση της αθλητικής βίας με το οργανωμένο έγκλημα.

Ειδικότερα, προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, τα οποία, τουλάχιστον από το 2019, τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις και δρούσαν κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

Για την αποδόμηση της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα διεξήχθη, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, ευρεία αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή της Ε.Κ.Α.Μ. και αστυνομικών σκύλων, με αποτέλεσμα τη σύλληψη, μέχρι στιγμής 60 ατόμων.

Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί 58 έρευνες σε οικίες και 15 σε οχήματα και έχουν κατασχεθεί πλήθος πειστηρίων όπως πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια, ναρκωτικά, ρουχισμός, ψηφιακά μέσα και άλλα.

Η δέσμευσή μας για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας και συνολικά της ανομίας είναι απόλυτη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα για την ασφάλεια των πολιτών και την ειρηνική συνύπαρξη στην κοινωνία μας“.

Οργανωμένοι οπαδοί όλοι οι συλληφθέντες και ο “αρχηγός” της θύρας των οργανωμένων

Είναι όλοι οργανωμένοι, προέρχονται όλοι από τη Θύρα των θερμόαιμων οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας και έχουν “καεί” όλοι τους από το πλήθος των στοιχείων που κατάφερε η πολύμηνη έρευνα να συγκεντρώσει, από καταθέσεις, αποτελέσματα Εγκληματολογικών Εργαστηρίων από τα ευρήματα των πειστηρίων και ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από το κλειστό γυμναστήριο. Μάλιστα ανάμεσά τους είναι ο αρχηγός της θύρας των συγκεκριμένων οπαδών και δύο ακόμη ηγετικά της στελέχη.

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετικές επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής ενός εκάστου.

Ένας από τους άνεργους “ομαδάρχες” πιάστηκε με 5.000 ευρώ στις τσέπες

Ειδικά για τον κύριο πυρήνα των “ομαδαρχών” έχουν γίνει έρευνες και για χρήματα.

Μάλιστα, στην κατοχή ενός εκ των άμεσα εμπλεκομένων που είναι άνεργος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ στις κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα πειστήρια και επιβαρυντικά αντικείμενα, κουκούλες Full Face κλπ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας κατηγορούμενος που αποπειράθηκε να διαφύγει από τη χώρα και εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και ο ανήλικος αδελφός του πρώτου συλληφθέντα που φέρεται να εκτόξευσε τη φονική φωτοβολίδα. Είχαν προκύψει ευρήματα και για εκείνον και τον μάνατζερ του τράπερ.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστούν όσοι περισσότεροι γίνεται από τους κατηγορούμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα