Ρέντης: Οι συλληφθέντες, η δικογραφία και οι οργανωτές

Διαβάζεται σε 3'
Επεισόδια στον Ρέντη
Επεισόδια στον Ρέντη ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Την Τρίτη στον Εισαγγελέα η δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των συλληφθέντων για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερρίδη. Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών.

Για τέσσερις μήνες και υπό άκρα μυστικότητα εξελισσόταν η έρευνα της αστυνομίας για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής επίθεσης χούλιγκαν στην περιοχή του Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού της ΥΑΤ Γεώργιου Λυγγερίδη.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 60 άτομα, εκ των οποίων περισσότεροι από 20 είναι βασικοί κατηγορούμενοι ως υποκινητές, οργανωτές και “ομαδάρχες” των χούλιγκανς και όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά για τουλάχιστον 10 ακόμη περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων σε γήπεδα όπως στον Βόλο και τα Ιωάννινα, ακόμη και σε συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων.

Με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και αστυνομικών σκύλων, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 58 έρευνες σε σπίτια και 15 οχήματα ενώ έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια ναρκωτικά ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Την Τρίτη (23/04) θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα η δικογραφία που σχηματίστηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματισθεί, περιλαμβάνει 158 κατηγορούμενους. Οι συλλήψεις έχουν γίνει όχι με εντάλματα αλλά στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αφού η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης έχει διαρκή ισχύ.

Οργανωμένοι οπαδοί όλοι οι συλληφθέντες και ο “αρχηγός” της θύρας των οργανωμένων

Οι συλληφθέντες είναι όλοι οργανωμένοι, προέρχονται όλοι από τη Θύρα των θερμόαιμων οπαδών της συγκεκριμένης ομάδας και έχουν “καεί” όλοι τους από το πλήθος των στοιχείων που κατάφερε η πολύμηνη έρευνα να συγκεντρώσει, από καταθέσεις, αποτελέσματα Εγκληματολογικών Εργαστηρίων από τα ευρήματα των πειστηρίων και ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών από το κλειστό γυμναστήριο. Μάλιστα ανάμεσά τους είναι ο αρχηγός της θύρας των συγκεκριμένων οπαδών και δύο ακόμη ηγετικά της στελέχη.

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετικές επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής τους.

Ένας από τους άνεργους “ομαδάρχες” πιάστηκε με 5.000 ευρώ στις τσέπες

Ειδικά για τον κύριο πυρήνα των “ομαδαρχών” έχουν γίνει έρευνες και για χρήματα.

Μάλιστα, στην κατοχή ενός εκ των άμεσα εμπλεκομένων που είναι άνεργος, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 5.000 ευρώ που δεν μπορούσε να δικαιολογήσει, ενώ στις κατ’ οίκον έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί διάφορα πειστήρια και επιβαρυντικά αντικείμενα, κουκούλες Full Face κλπ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, ένας κατηγορούμενος που αποπειράθηκε να διαφύγει από τη χώρα και εντοπίστηκε στα Ιωάννινα και ο ανήλικος αδελφός του πρώτου συλληφθέντα που φέρεται να εκτόξευσε τη φονική φωτοβολίδα. Είχαν προκύψει ευρήματα και για εκείνον και τον μάνατζερ του τράπερ.

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι να εντοπιστούν όσοι περισσότεροι γίνεται από τους κατηγορούμενους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα