Ρέθυμνο: Tο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη

Ρέθυμνο: Tο χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών στην Κρήτη
Φιαλίδιο με το εμβόλιο της AstraZeneca. AP

Προβληματισμό προκαλεί στις αρχές το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στο νομό Ρεθύμνου. Σκέψεις για καμπάνια ενημέρωσης.

O εμβολιασμός στο νομό Ρεθύμνου, παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμών σε επίπεδο Κρήτης ενώ σε ό,τι αφορά στο σύνολο του πληθυσμού στην Κρήτη κυμαίνεται κάτω του μέσου όρου σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας. Αυτό αναφέρθηκε σε ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο με θέμα: «Η πορεία του εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού – Covid – 19».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση που κάλεσε η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή συμμετείχαν οι εμπλεκόμενες με τους εμβολιασμούς υπηρεσίες και φορείς και υπογραμμίσθηκε πως σύμφωνα με την αξιολόγηση της πορείας της διαδικασίας του εμβολιασμού θα διερευνηθούν παρεμβάσεις με στόχο την επίσπευση και βελτίωση της διαδικασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης με έγγραφό της προς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ζητήσει τη διάθεση όλων των εμβολίων σε όλες τις εμβολιαστικές γραμμές του Νομού και ταυτόχρονα θα ζητηθεί η λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής σε επίπεδο Κρήτης, που θα απαντά σε ερωτήσεις των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με την αντιπειφερειάρχη προγραμματίζεται καμπάνια ενημέρωσης για τον εμβολιασμό στα τοπικά ΜΜΕ ενώ σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα ξεκινήσει ενημέρωση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού για τον εμβολιασμό και καταγραφή όσων επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ΄ οίκον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα