Ρόδος: Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος από τα ισχυρά φαινόμενα

Διαβάζεται σε 5'
Κακοκαιρία στην Ρόδο
Κακοκαιρία στην Ρόδο rodiaki

Κλήσεις δέχεται από το πρωί της Πέμπτης η Πυροσβεστική στη Ρόδο για πτώσεις δέντρων λόγω των ισχυρών ανέμων. Ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού.

Προβλήματα σε διάφορες περιοχές της της Δωδεκανήσου εντοπίζονται σήμερα Πέμπτη (21/12) λόγω των ισχυρών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Συγκεκριμένα, σημειώνονται ραγδαίες βροχοπτώσεις, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Από τα καιρικά φαινόμενα, δημιουργήθηκαν προβλήματα στην Ρόδο, καθώς υπάρχουν καθυστερήσεις στα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων και αεροπλάνων, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου,  δέχεται από το πρωί κλήσεις για πτώσεις δέντρων στην πόλη της Ρόδου.

Στην περιοχή του Αγίου Φραγκίσκου, ένα τεράστιο δέντρο κατέρρευσε από τους ισχυρούς ανέμους. Ευτυχώς την ώρα της πτώσης δεν υπήρχαν στο σημείο διερχόμενοι πολίτες.

Κακοκαιρία στην Ρόδο
Κακοκαιρία στην Ρόδο rodiaki

Χωρίς φωτεινούς σηματοδότες παραμένουν επίσης πολλά σημεία στην πόλη και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στο νησί και ήταν ίσο με 66 χιλιοστά.

Σύμφωνα με την rodiaki, λίγο μετά τις 7 το πρωί επίσης, κατεγράφησαν και διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλές περιοχές της Ρόδου.

Τα τμήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, όπως επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, σε ολόκληρο το νησί.

Ικαρία: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Ακόμη, προβλήματα εντοπίζονται και στην Ικαρία στο οδικό δίκτυο στον Άγιο Δημήτριο στον επαρχιακό δρόμο.

Παράλληλα με την ισχυρή βροχόπτωση έχει σημειωθεί και ομίχλη γεγονός που καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την διάβαση στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.

Αδιάβατος είναι ο δρόμος στον Μύρσωνα στα Μανδριά. Το νερό περνάει με ένταση τον δρόμο, και είναι πολύ επικίνδυνη η διάβαση αυτή την ώρα.

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Πως θα εξελιχθεί

Συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει τις τελευταίες ώρες αρκετές περιοχές της χώρας, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) να επικαιροποιεί το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης.

Ειδικότερα, βαρομετρικό χαμηλό στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, συνοδευόμενο από μέτωπο, κινείται ανατολικά και προκαλεί ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς τοπικές χαλαζοπτώσεις στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας.

Τα ισχυρά αυτά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στα Δωδεκάνησα μέχρι και το απόγευμα.

Αναλυτική πρόγνωση για την Πέμπτη

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες στη Θράκη.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο λίγες παροδικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου το πρωί θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρά, σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια Κρήτη και μέχρι το μεσημέρι στις ανατολικές Κυκλάδες, σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως περιοχή Σάμου – Ικαρίας) και μέχρι το απόγευμα στα Δωδεκάνησα, σταδιακά από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το απόγευμα και από τα βόρεια σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες βαθμιαία έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα