Σάμος: Μία νεκρή σε νέο ναυάγιο με μετανάστες – Σώθηκε με ΚΑΡΠΑ το μωρό της

Σάμος: Μία νεκρή σε νέο ναυάγιο με μετανάστες – Σώθηκε με ΚΑΡΠΑ το μωρό της
Λιμενικό Σώμα Eurokinissi

Λέμβος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στη Σάμο, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή της στη θάλασσα. Με ΚΑΡΠΑ σώθηκε το μωρό της.

Νέο ναυάγιο σημειώθηκε στη Σάμο, όταν λέμβος στην οποία επέβαιναν 37 μετανάστες βυθίστηκε, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να εντοπιστεί νεκρή από τις Λιμενικές Αρχές.

Την ίδια στιγμή, ένα μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με ΚΑΡΠΑ ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα από τα άτομα που επέβαιναν έσκισε την πνευστή λέμβο, η οποία βυθίστηκε, μόλις οι Λιμενικοί προσέγγισαν την περιοχή. Οι άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στη διάσωση των επιβαινόντων, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Λιμεναρχείο Σάμου και από εκεί στην κλειστή δομή στη Ζερβού.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπήρξαν άλλες τέσσερις προσπάθειες μεταναστών να περάσουν στην Σάμο. Στα δύο περιστατικά τελικά η διάσωση έγινε από την πλευρά της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ στο τρίτο περιστατικό οι μετανάστες κατάφεραν να αποβιβαστούν στο Ακρωτήριο Πράσο. Σε εξέλιξη βρίσκεται άλλο περιστατικό στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα