Σαντορίνη: Δρόμος-φάντασμα περνά μέσα από τα καλύτερα αμπέλια του νησιού

Σαντορίνη: Δρόμος-φάντασμα περνά μέσα από τα καλύτερα αμπέλια του νησιού
NEWS 24/7

Ενα αντιπαράδειγμα "ανάπτυξης" με το στανιό στο ομορφότερο νησί στη χώρα. Δρόμος "κατακρεουγεί" τα καλύτερα αμπέλια της Θήρας.

To να κατασκευαστεί ένας νέος δρόμος ο οποίος θα συνδέει τα Φηρά με το Ημεροβίγλι από δεύτερη είσοδο – έξοδο στην πανέμορφη Σαντορίνη είναι κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους πάντες στο νησί.

Είναι όμως δυνατόν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας να καταστρέφονται ιδιωτικές περιουσίες και να καταστρατηγείται η λογική; Eίναι η καταστροφή του περιβάλλοντος και ενός από τους καλύτερους αμπελώνες του φημισμένου για το κρασί του νησιού γεγονότα που μπορεί να δικαιολογηθούν για έναν δρόμο; Οχι, θα απαντήσετε. Και όμως συνέβη.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στo NEWS 24/7 αναφέρουν τα εξής:

Πριν από ένα περίπου χρόνο οι κάτοχοι μερικών από τα καλύτερα αμπέλια της Σαντορίνης, που παράγουν εξαιρετικό και πολύ ακριβό κρασί είδαν την τον κόπο τους κατεστραμμένο.

Το βράδυ εκείνης της ημέρας, και χωρίς να υπάρχει η οποιαδήποτε άλλη προειδοποίηση, μηχανήματα του Δήμου μπήκαν στο χώρο και άρχισαν να ανοίγουν χώρο για το νέο δρόμο. Μάλιστα τα έργα καταγράφηκαν σε videο το οποίο ανέβηκε στο YouTube αλλά στη συνέχεια κατέβηκε μετά την προσφυγή των θιγόμενων στη δικαιοσύνη.

NEWS 24/7


Υπάρχει μία γενικόλογη προφορική δέσμευση του δημάρχου ότι θα δοθούν αποζημιώσεις. Ομως το έργο δεν διαθέτει καν μελέτες. Ούτε συγκοινωνιακή ούτε καν αυτή των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Είναι δυνατόν να αρχίσει η κατασκευή ενός τόσο σημαντικού έργου κατ’ αυτόν τον τρόπο;

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν ότι τρεις από τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων που βρίσκονται στην περιοχή υπέγραψαν ότι δίνουν στη συγκατάθεσή τους να γίνει το έργο, χωρίς όμως να ξέρουν τι ακριβώς έχουν υπογράψει. Τους δόθηκαν, άγνωστο από ποιους, υποσχέσεις ότι οι εκτάσεις θα μπουν στο σχέδιο πόλης (!) και ότι θα διπλασιαστεί ο συντελεστής δόμησης. Δύο από αυτούς έχουν κινήσει διαδικασίες άρνησης της υπογραφής τους.

Επισήμως, ο Δήμος αρνείται τα πάντα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που υπήρξε η νομική κίνηση εναντίον του. Ωστόσο πριν από μία εβδομάδα οι μπουλντόζες, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξαναμπήκαν και συνέχισαν το (καταστροφικό) έργο τους προς κατάπληξη-και οργή βεβαίως- των ανθρώπων που καθημερινά μοχθούν για την παραγωγή του κρασιού.


Σε επικοινωνία που είχε το NEWS 24/7 με τον Αντώνη Σιγάλα ο δήμαρχος Θήρας τόνισε τα εξής: “Δεν υπάρχει νέο έργο, υπάρχει συνέχεια σε υφιστάμενο έργο. Εμείς ειδοποιήσαμε τους ιδιοκτήτες και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Τα όποια προβλήματα θα ξεπεραστούν. Ουδέποτε έγιναν έργα το βράδυ και ουδέποτε υπήρξε νομική κίνηση εναντίον μας”.

Το τελικό συμπέρασμα ανήκει, όπως πάντα, στον αναγνώστη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα