Σαντορίνη: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ξενοδόχοι

Σαντορίνη: Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες – Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι ξενοδόχοι
Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες Eurokinissi

Tο "διαμάντι" του παγκόσμιου τουρισμού, η Σαντορίνη, από το πρωί άπλωσε και πάλι τη λάμψη της, άνοιξε τις πύλες της και οι πρώτοι τουρίστες για την φετινή σεζόν έκαναν ποδαρικό.

Η καραντίνα έφυγε και με σύμμαχο τον καλό ανοιξιάτικο καιρό δίνει η θέση της στην κανονικότητα και φυσικά σε παλιές αγαπημένες συνήθειες με νέους όμως κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Την Παρασκευή, έφτασαν λοιπόν και οι πρώτοι τουρίστες στη Σαντορίνη, κάνοντας “ποδαρικό”.

Ο Άλαν, γιατρός στο επάγγελμα και η σύζυγός του, Σίριν, μεσίτρια, ήρθαν στη Σαντορίνη από την Γαλλία μαζί με τα 4 παιδιά τους, και όπως λένε στην κάμερα του MEGA, νιώθουν ασφαλείς για τις διακοπές τους.

Ο Νίκολας και η Σίντι από τη Λυων επέλεξαν τη Σαντορίνη για τις διακοπές τους, όχι μόνο φέτος αλλά και πέρυσι.

Τα χαμόγελα επέστρεψαν και στους επιχειρηματίες της εστίασης. Η Αμελ με τον σύζυγό της διατηρούν εδώ και 9 χρόνια ένα εστιατόριο στα Φηρά. Η αισιοδοξία τους για τη φετινή σεζόν τους οδήγησε στην ανακαίνισή της επιχείρησης τους, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Ο ανταγωνισμός αυτό το καλοκαίρι θα είναι σκληρός για τον ελληνικό τουρισμό. Τα πρώτα σημάδια ωστόσο είναι ενθαρρυντικά με τους Γάλλους να έρχονται πρώτοι σε κρατήσεις ο Βρετανοί δεν σταμάτησαν να κλείνουν πακέτα και να κάνουν κρατήσεις παρά το πορτοκαλί της Ελλάδας ενώ η πιο θετική είδηση έρχεται από τη βασική αγορά της Ελλάδας τη Γερμανία με τους Γερμανούς τουρίστες να μην μπαίνουν σε καταντίνα ότα επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Οι στόχοι για την τρέχουσα χρονιά φαίνεται να είναι ποιοτικοί και όχι ποσοτικοί, προσβλέποντας κατά κύριο λόγο σε επέκταση της σεζόν για να ανακτηθεί μέρος της χαμένης τουριστικής πίτας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα