Σε δημοπρασία το στέμμα του Notorious B.I.G. και ερωτικά γράμματα του Tupac Shakur

default image

Ένα μέρος των κερδών θα διατεθεί σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διδάσκει τεχνολογικές, επιχειρηματικές και ηγετικές δεξιότητες σε μη προνομιούχα παιδιά.

Μια σειρά από ερωτικές επιστολές που γράφτηκαν από τον Tupac Shakur όταν ήταν έφηβος και ένα στέμμα που φορούσε ο Notorious B.I.G. κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης λίγες μέρες πριν από το θάνατό του είναι μεταξύ των αντικειμένων που θα πωληθούν στην πρώτη δημοπρασία με θέμα τη χιπ-χοπ σκηνή που διοργανώνει ο οίκος Sotheby’s.

Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 15 Σεπτεμβρίου, θα τιμήσει την ιστορία και τον πολιτιστικό αντίκτυπο της χιπ-χοπ μουσικής, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Οι επιστολές περιλαμβάνουν την αλληλογραφία του Tupac Shakur με την ηθοποιό, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, πρώην φίλη από τα φοιτητικά χρόνια και πρώην σύντροφο του εκλιπόντος ράπερ. Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ότι η τιμή πώλησής τους θα ανέλθει σε 60.000-80.000 δολάρια.

Το στέμμα που φορούσε ο ράπερ Notorious B.I.G., το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Christopher Wallace, χρησιμοποιήθηκε σε φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν σκοτωθεί στο Λος Άντζελες, τον Μάρτιο του 1997. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και δεν θα είχε αξία, αν δεν συνδεόταν με τον ράπερ και δεν έφερε την υπογραφή του. Οι διοργανωτές της δημοπρασίας εκτιμούν ότι θα πωληθεί έναντι 200.000 δολαρίων.

Το στέμμα που φορούσε ο ράπερ Notorious B.I.G. Youtube PrintScreen

Η Κασάντρα Χάτον, αντιπρόεδρος του οίκου δημοπρασιών και ειδική στον τομέα των βιβλίων και χειρογράφων δήλωσε: “Από τη γέννησή του, στο Μπρονξ τη δεκαετία του 1970, το χιπ-χοπ έχει γίνει μια παγκόσμια πολιτιστική δύναμη, της οποίας η τεράστια επιρροή συνεχίζει να διαμορφώνει όλα τα πολιτιστικά πεδία: μουσική, μόδα, σχέδιο, τέχνη, κινηματογράφο, κοινωνικές συμπεριφορές, γλώσσα και άλλα”.

Στη δημοπρασία θα πωληθούν περισσότερα από 120 αντικείμενα που καλύπτουν την ιστορία του χιπ-χοπ, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980 και από τη «Χρυσή Εποχή» της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα (έργα τέχνης, αφίσες, κοσμήματα, φωτογραφίες κ.ά.)

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ένα μέρος από το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στον Building Beats, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό που διδάσκει τεχνολογικές, επιχειρηματικές και ηγετικές δεξιότητες σε μη προνομιούχα παιδιά μέσω μουσικών προγραμμάτων.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα