Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο

Σε γενική επιφυλακή η Πυροσβεστική σε Αττική, Στερεά και Πελοπόννησο
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου Eurokinissi

Σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες εστίες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας. 57 δασικές φωτιές στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 57 δασικές φωτιές και συνολικά επιχείρησαν: 749 πυροσβέστες, 264 οχήματα, 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά επιχείρησαν τα εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, με την συνδρομή: ενός ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις Κεχριές Κορινθίας είναι σε εξέλιξη, με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Συνολικά επιχειρούν 179 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, 10 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν: ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σε Γενική Επιφυλακή η Πυροσβεστική σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

Λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις τίθενται σε Γενική Επιφυλακή, σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου και από τις 13:50 οι κάτωθι Περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Μερική Επιφυλακή από τις 15:55 σήμερα, οι κάτωθι Περιφέρειες: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα