Σειραγάκης: Το χρονικό της σύλληψης, οι υποθέσεις βιασμών και η αποφυλάκιση

Σειραγάκης: Το χρονικό της σύλληψης, οι υποθέσεις βιασμών και η αποφυλάκιση
Νίκος Σειραγάκης eurokinissi

Αποφυλακίστηκε υπό όρους ο προπονητής Νίκος Σειραγάκης που έχει καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλικών. Το χρονικό της σύλληψης και οι υποθέσεις στις οποίες εμπλέκεται.

Εκτός φυλακής βρίσκεται μετά την αποφυλάκισή του υπό όρους ο καταδικασμένος σε 401 έτη φυλάκισης (25 εκτιτέα) για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων προπονητής μπάσκετ, Νίκος Σειραγάκης όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (3/4).

Ο Σειραγάκης αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης της παρουσίας στο Ρέθυμνο όπου διέπραξε τα εγκλήματα του, αλλά και σε όλη την Κρήτη, της απαγόρευσης να έρχεται σε επαφή με οποιονδήποτε ανήλικο, της υποχρέωσης του να δηλώσει μόνιμη κατοικία σε άλλη περιοχή της Ελλάδας και της υποχρέωσης του να εμφανίζεται στο κοντινότερο με την κατοικία του Αστυνομικό Τμήμα δυο φορές το μήνα.

Η αποφυλάκισή του έγινε έπειτα από αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλε στο Συμβούλιο της Φυλακής Τρίπολης όπου εκρατείτο, το αίτημα εξετάστηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και έγινε δεκτό υπό τους παραπάνω όρους.

Από τη σύλληψη στο αίτημα αποφυλάκισης

Το απόγευμα της 1ης Δεκεμβρίου του 2011, αστυνομικοί έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος του τότε 48χρονου προπονητή και τον συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τριών.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου στην συνέχεια και στο πλαίσιο της αστυνομικής ανάκρισης ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης για τις εγκληματικές πράξεις του σε 36 συνολικά παιδιά.

Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε από το ΜΟΔ Πειραιά σε ποινή κάθειρξης 401 ετών, το 2016 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πειραιά του επέβαλε την ίδια ποινή, ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πριν 3 χρόνια, τον Απρίλιο του 2020, αποφυλακίστηκε υπό όρους από τις φυλακές Γρεβενών όπου εκρατείτο προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνου, ο οποίος είχε σταθεί αρωγός των θυμάτων του τόσο στην πρώτη δίκη όσο και στην δεύτερη. Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Σειραγάκη και εν τέλει προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του, συνελήφθη εκ νέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Το 2023, ο Σειραγάκης υπέβαλε ξανά αίτημα αποφυλάκισης στο Συμβούλιο της Φυλακής Τρίπολης όπου εκρατείτο.

Οι υποθέσεις ασέλγειας

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου παραπέμπει τον 48χρονο για 53 περιπτώσεις ανηλίκων και ειδικότερα με τις κατηγορίες:

  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια 25 ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για τετελεσμένη κατάχρηση σε ασέλγεια επτά ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, όχι όμως και τα 18, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, από γυμναστή-εκπαιδευτικό.
  • Για αποπλάνηση δύο παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα 12 έτη, κατά συρροή και κατ εξακολούθηση.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση 13 παιδιών που συμπλήρωσαν τα 12 έτη, όχι όμως και τα 14, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση, κατ” ορθή μεταβολή της κατηγορίας.
  • Για τετελεσμένη και σε απόπειρα αποπλάνηση τεσσάρων παιδιών που συμπλήρωσαν τα 14 έτη όχι όμως και τα 15, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.
  • Για ασέλγεια παρά φύση δύο προσώπων νεότερων των 17 ετών, κατά συρροή και κατ” εξακολούθηση.
  • Για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας δια ηλεκτρονικού υπολογιστή κατά συνήθεια.
  • Όλα τα έξοδα για τον συνήγορο πολιτικής αγωγής της δίκης, έχει αναλάβει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου.
  • Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν 16 μάρτυρες κατηγορίας και τέσσερις μάρτυρες υπεράσπισης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα