Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Μικρές υλικές ζημιές

Διαβάζεται σε 3'
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Μικρές υλικές ζημιές

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Εύβοια στις 8.26 το πρωί, με επίκεντρο 6 χλμ ανατολικά του Προκοπίου. Η δόνηση έγινε αισθητή στην Αθήνα.

Ισχυρός σεισμός 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08.26 το πρωί της Παρασκευής (03/11) στην Εύβοια. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χλμ. ανατολικά του Προκοπίου Εύβοιας και 85 χλμ. βόρεια της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 14,2 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν ασθενέστεροι μετασεισμοί με κυριότερο 7 λεπτά μετά έναν σεισμό εντάσεως 3,8 R. ενώ έως τώρα δεν υπάρχουν κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Στην περιοχή του Μαντουδίου, μαθητές έχουν βγει προληπτικά από τα σχολεία και οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους. Γίνονται περιπολίες από Πυροσβεστική και Αστυνομία για την καταγραφή τυχόν ζημιών. Μέχρι στιγμής έχουν διαπιστωθεί μικρές υλικές ζημίες, κυρίως σε τζαμαρίες σε κτίρια, ενώ έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και στον επαρχιακό δρόμο για το Πήλι.

evima.gr

Είχε προηγηθεί άλλη μια δόνηση μεγέθους 2 Ρίχτερ με επίκεντρο σε μικρή απόσταση 11 Χλμ. ΔΒΔ του Λιμνιώνα Ευβοίας και ακολούθησε άλλη μια στις 8.33 μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος τα 5 χλμ.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου που είναι εγκατεστημένος στη Θήβα:

Ο Κώστας Παπαζάχος σημείωσε σχετικά: Δεν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Εγινε σε μία περιοχή στην οποία δεν παρατηρείται μεγάλη σεισμικότητα, ορεινή περιοχή, όχι κατοικημένη. Εγινε αισθητός σε μία απόσταση 100 χιλιομέτρων από το επίκεντρο άρα και στην Αθήνα αλλά και σε άλλες περιοχές όπως η Λαμία κτλ. Η περιοχή δεν έχει μεγάλη ρήγματα. Επίσης δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει σχέση με την έντονη δραστηριότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Κορινθιακό, πρόκειται για τελείως διαφορετικές περιοχές. Σεισμοί των 5 ρίχτερ μπορεί να υπάρξουν, είναι ένα φαινόμενο σύνηθες. Αλλά μέχρι εκεί. 

Aνησυχία στο Μαντούδι

Κάτοικοι αλλά και μαθητές έχουν βγει στου δρόμους αυτή την ώρα, όπως ανέφερε στο evima.gr o αντιδήμαρχός Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρας, «ο σεισμός ήταν πολύ δυνατός και είχε διάρκεια μεγάλη, όλοι έχουν βγει στους δρόμους, ο κόσμος τρέμει στο ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού».

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα