Σφοδρή χαλαζόπτωση και δρόμοι ποτάμια στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο

Διαβάζεται σε 3'
Έντονη βροχόπτωση στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024
Έντονη βροχόπτωση στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 Eurokinissi

Ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη μετά την ισχυρή νεροποντή και τη χαλαζόπτωση. Σοβαρά προβλήματα στο κέντρο, αυτοκίνητα “κολυμπούν” στο νερό.

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) στη Θεσσαλονίκη η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε από ισχυρό χαλάζι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στις μετακινήσεις, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από την ποσότητα του νερού που συνοδεύτηκε και από έντονη κεραυνική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα πολλά οχήματα να ακινητοποιηθούν.

Προβλήματα καταγράφονται και σε ισόγεια σπιτιών που πλημμύρισαν από το νερό ενώ από τη δύναμη του νερού έπεσαν δέντρα στο κέντρο της πόλης.

Η ένταση του φαινομένου ήταν μεγάλη, ενώ ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το χαλάζι που έπεσε με σφοδρότητα έφτασε ακόμη και το σχήμα καρυδιού, σύμφωνα με το voria.gr, με αποτέλεσμα να τείνει να το στρώσει ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

H έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και κυρίως κατηφορικά σημεία, όπως στον Άγιο Παύλο, αλλά και σε διάφορα σημεία του κέντρου, όπως στην περιοχή του Δικαστικού Μεγάρου και του δημαρχείου.

Σε “χείμαρρο” έχει μετατραπεί από την ισχυρή βροχόπτωση ο δρόμος της 26ης Οκτωβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με τα αυτοκίνητα να… κολυμπούν σε μια προσπάθεια να τον διασχίσουν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τoυ Thesstoday.gr, o τεράστιος όγκος βροχής έχει φράξει τα φρεάτια, με αποτέλεσμα το νερό να μη βρίσκει διαφυγή.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που παραμένουν σταθμευμένοι με alarm κατά μήκος του δρόμου, ενώ άλλοι έχουν ανέβει με τα οχήματά τους στο πεζοδρόμιο, για να προφυλαχθούν.

Κλήσεις για πλημμυρισμένα ισόγεια και πτώσεις δέντρων

Συνολικά 25 κλήσεις, οι περισσότερες για άντληση υδάτων, δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την καταιγίδα που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης τη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούσαν το κέντρο της πόλης. Με τη βοήθεια των πυροσβεστών απομακρύνθηκε ηλικιωμένη από το σπίτι της και μια μητέρα με το παιδί της από αυτοκίνητο.

Πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δημιουργήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, στο κέντρο της πόλης και στον Περιφερειακό. Απροσπέλαστη είναι η Αγίων Πάντων, κάτω από τη γέφυρα.

Στο κέντρο της πόλης έπεσαν δέντρα, ενώ στην Κουντουριώτου και απέναντι από τα δικαστήρια τα ορμητικά νερά από τους δρόμους μπήκαν στα ισόγεια καταστήματα.

Σύμφωνα με το thestival.gr, στην οδό Κούσκουρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν από λίγο έπεσε δέντρο στο οδόστρωμα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής να προσπαθούν αυτή την ώρα να το απομακρύνουν.

Ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη
Ποτάμια οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη thesstoday.gr

Πτώσεις δέντρων έχουν αναφερθεί και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης. Στους δρόμους για να συνδράμουν στις αρχές έχουν βγει και εργαζόμενοι στους δήμους.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί μέχρι στιγμής πέντε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, δύο κοπές δέντρων και δύο μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Συγκεκριμένα, μία μητέρα με το παιδί της από αυτοκίνητο και μία ηλικιωμένη από σπίτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα