Φορεία στο “Γεννηματάς”: 70 γιατροί διαψεύδουν το υπουργείο Υγείας

Διαβάζεται σε 3'
Φορεία από την εφημερία του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»
Φορεία από την εφημερία του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» 902.gr

Με υπογραφές 70 γιατρών διαψεύδουν εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Γεννηματάς» την απάντηση του υπουργείου Υγείας και της 1ης ΥΠΕ για την κατάσταση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τα φορεία που βρίσκονται στρυμωγμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου «Γεννηματάς», και όπως παρουσιάζονται στις φωτογραφίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δεν αποτελούν εξαίρεση, αναφέρει σε ανακοίνωση που απέστειλε το πρωί της Δευτέρας η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Μάλιστα, την ανακοίνωση, η οποία διαψεύδει τον Άδωνι Γεωργιάδη, την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και το δελτίο Τύπου του υπουργείου Υγείας, υπογράφουν 70 γιατροί του «Γεννηματάς».

Οι 70 γιατροί αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται  με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση».

Οι γιατροί αναφέρουν ότι ολόκληρες οι βάρδιες τους είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα, όπως αυτό της φωτογραφίας και ενώ έχουν προειδοποιήσει από καιρό, όπως αναφέρουν, ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, οι υπεύθυνοι είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλούν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους.

«Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε, ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των 70 γιατρών του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»

«Οι κάτωθι εργαζόμενοι του “Γ. Γεννηματάς” που βιώνουμε την κατάσταση στο τμήμα επειγόντων περιστατικών δηλώνουμε πως οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το νοσοκομείο μας κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας αντανακλούν μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται εδώ και μήνες τουλάχιστον και χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα.

Κάθε 4 ημέρες στο νοσοκομείο μας  , γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές , με δεκάδες ασθενείς να στοιβάζονται στα επείγοντα, να αναμένουν για ώρες μέχρι να διευθετηθούν, να στριμώχνονται  με τέτοιο τρόπο που καθιστά ακόμα και την εύρεση χώρου για εξέταση και νοσηλευτική πράξη πρόκληση.

Η ασφάλεια των ασθενών μας και η δική μας παίζεται στα ζάρια γιατί δουλεύουμε με εξαντλητικούς ρυθμούς,  με μια βαρύτατη υποστελέχωση που μας αναγκάζει σε διπλοβάρδιες, απλήρωτες υπερωρίες στην προσπάθεια να κρατήσουμε το νοσοκομείο μας όρθιο.

Διαψεύδουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, την 1η ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου, που πάνω στον πανικό τους και προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις , κάνουν λόγω για μεμονωμένα στιγμιότυπα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά.

Ολόκληρες οι βάρδιες μας είναι γεμάτες αποκλειστικά σχεδόν με περίπου τέτοια στιγμιότυπα και ενώ έχουμε προειδοποιήσει από καιρό ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είτε σφυρίζουν αδιάφορα είτε μετακυλύουν τις ευθύνες στους ίδιους τους εργαζόμενους. Ούτε τα περιστατικά διευθετούνται μετά από ολιγόωρη αναμονή, ούτε προωθούνται αμέσως το χώρο του ΤΕΠ γιατί πολύ απλά δε χωράνε , ούτε είναι βέβαια μονοψήφιος ο αριθμός των φορείων που προωθήθηκαν εντός του παθολογικού.

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά τις παραπάνω συνθήκες εργασίας  τις ως άκρως επικίνδυνες για ασθενείς και εργαζόμενους και καλούμε άμεσα τους κατεξοχήν αρμόδιους, το Υπουργείο Υγείας και τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανασκευάσουν τις παραπάνω ψευδείς δηλώσεις τους και να προχωρήσουν σε άμεσες κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα