Σιδηροδρομικοί προς Γεραπετρίτη: “Θέλουμε ανοιχτό και ασφαλή σιδηρόδρομο”

Σιδηροδρομικοί προς Γεραπετρίτη: “Θέλουμε ανοιχτό και ασφαλή σιδηρόδρομο”
Γιώργος Γεραπετρίτης ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Τις θέσεις της για ανοιχτό και ασφαλή σιδηρόδρομο, επανέλαβε για ακόμη μια φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για θέματα υποδομών και μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είχε νωρίτερα σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς, στον απόηχο του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ομοσπονδία, κατά τη συνάντησή τους επανέλαβαν τη θέση τους για ανοιχτό, ασφαλή και ποιοτικό σιδηρόδρομο.

«Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣ -ΜΣΤ, η κρατούσα άποψη διαφαίνεται να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, πλην όμως οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν τις προσεχείς 2-3 ημέρες».

Οι δυο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, δεδομένο ότι «λόγω ανωτέρας βίας η συνάντηση ήταν ολιγόλεπτη», για την ερχόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου, «όπου με την παρουσία εκπροσώπων των σιδηροδρομικών σωματείων, θα εξειδικεύσουμε προτάσεις και λύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση των δικλείδων ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων».

«Επειδή το τελευταίο διάστημα το ζήτημα έχει λάβει τη μορφή δημόσιου διαλόγου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ΠΟΣ-ΜΣΤ θα αναμείνει τις αποφάσεις της κυβέρνησης με την ελπίδα ότι θα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ακολουθήσει νεότερη σύγκλιση των οργάνων μας για την επανεκτίμηση της περαιτέρω στάσης μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα