Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο

Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο
Συγκέντρωση ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο - Κλειστή η Πανεπιστημίου Μάνος Φραγκιουδάκης / NEWS 24/7

Δύο εβδομάδες πριν την ψήφιση του εργασιακού νομοσχεδίου για ψήφιση στη Βουλή και οι κινητοποιήσεις όσων αντιδρούν κλιμακώνονται με κορύφωση την Γενική Απεργία της 10ης Ιουνίου.

Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης μέλη του ΠΑΜΕ, πραγματοποιώντας συλλαλητήριο κατά του εργασιακού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση και το οποίο αναμένεται να κατατεθεί αύριο βράδυ στη Βουλή και να πάει για ψήφιση στην Ολομέλεια την Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 19:00 στα Προπύλαια για να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Κοινοβούλιο, ενώ παράλληλα καλούν για ευρεία συμμετοχή στην Γενική Απεργία της 10ης Ιουνίου, την οποία έχουν αποφασίσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, η ΠΝΟ, τα Εργατικά κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και άλλων πόλεων.

Παρών στο συλλαλητήριο και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν βελτιώνεται. Δεν πρέπει καν να κατατεθεί στη Βουλή. Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και θα βρισκόμαστε κάθε μέρα στους δρόμους του αγώνα για να υπερασπίσουμε τον ημερήσιο σταθερό χρόνο εργασίας, το οκτάωρο, ενάντια στην διευθέτηση που μας γυρίζει πίσω στον Μεσαίωνα τη στιγμή που πρέπει να διεκδικήσουμε και να κατοχυρώσουμε το 7ωρο, το 35ωρο, το πενθήμερο, να μην καταργηθεί η κυριακάτικη αργία και να μπορούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, μέσα από τα σωματεία τους, μέσα από τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες τους να αποφασίζουν για τις μορφές πάλης που θέλουν να ακολουθήσουν για τα αιτήματα και το περιεχόμενο των διεκδικήσεων τους. Ο αγώνας μπορεί να είναι δύσκολος, όμως τελικός νικητής θα είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός».

«Όλες και όλοι στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο-έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και χτυπάει την καρδιά των εργατικών δικαιωμάτων, διαλύει το 8ωρο, ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους απέναντι στα δόντια της εργοδοσίας, χτυπάει τη συνδικαλιστική δράση, τα σωματεία, το δικαίωμα στην απεργία! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο!» αναφέρει το ΠΑΜΕ στο κάλεσμά του στην σημερινή πορεία και την απεργία της επόμενης Πέμπτης. Παράλληλα παροτρύνει: «Να πυκνώσουν οι πρωτοβουλίες ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, στους χώρους υγείας και εκπαίδευσης. Με συσκέψεις, με γενικές συνελεύσεις, με περιοδείες και εξορμήσεις! Να μη μείνει εργαζόμενος ανενημέρωτος για το περιεχόμενο του αντεργατικού εκτρώματος! Όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιούν η κυβέρνηση και οι εργοδοτικές ενώσεις, όσο φτιασίδωμα προσπαθεί να του ρίξει η ηγεσία της ΓΣΕΕ, το νομοθετικό έκτρωμα δε διορθώνεται!».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα