Συναυλία World Voice στο Ωδείο Αθηνών

Συναυλία World Voice στο Ωδείο Αθηνών

Το British Council και η UNICEF σας προσκαλούν την Τρίτη 15 Μαΐου στην πρώτη συναυλία World Voice που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ω2 του Ωδείου Αθηνών με τη συμμετοχή της χορωδίας μαθητών από τα Εκπαιδευτικά Κέντρα της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά, της Έλιξ και της Μετάδρασης.

Τη χορωδία των μαθητών ηλικίας 12-17 ετών πλαισιώνουν ταλαντούχοι μουσικοί, τραγουδιστές και άλλοι καλλιτέχνες καθώς και το μουσικό ντουέτο της Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή. Οι μικροί χορωδοί δούλεψαν σε συνεργασία με μουσικούς και καλλιτέχνες προκειμένου να αναπτύξουν το ρεπερτόριο της συναυλίας μέσα από την μεγάλη συλλογή τραγουδιών του βιβλίου World Voice. Το αποτέλεσμα είναι μουσικές από όλο τον κόσμο και σε όλες τις γλώσσες, ενώ ένα ολοκαίνουριο τραγούδι που συνέθεσαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των προβών πρόκειται να παρουσιαστεί.

Στο διευρυμένο ρεπερτόριο του βιβλίου τραγουδιών του World Voice, η Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή έρχονται να προσθέσουν με τους πειραματισμούς τους πάνω στην ανθρώπινη φωνή, ένα ταξίδι στις μουσικές του κόσμου ενώνοντας τις φωνές τους με τους μαθητές.

Η συναυλία αρχίζει στις 20.30μμ ενώ οι πόρτες ανοίγουν στις 20.00μμ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ.

Συντελεστές

Jane Wheeler Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Νίκος Ζιάζιαρης – Φανή Μώραλη World Voice Greece master trainers

Μάκης Καραμπότης, Ντραμς

Θοδωρής Ξενάκης, Πιάνο

Στράτος Τσάκος, Κιθάρα

Χρήστος Τζώρτζης, Μπάσο

Στέφανος Χατζηαναγνώστου, Φλάουτο

Henry Chukwuma Onushuks, Κρουστά

Φωνές: Χάρης Βασιλάκης, Ζωή Βατίστα, Θεανώ Παπαδάκη, Έφη Παπαδοπούλου, Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Αγγελική Ράλλη, Εύα Σταμάτη, Στρατής Στηλ, Δάφνη Τσιούνη

Special guests: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή

Σε συνεργασία με τους οργανισμούς Έλιξ, Μετάδραση, Ωδείο Αθηνών

Συνεργάτες επικοινωνίας: Αθηνόραμα, 24Media, Pepper 96.6

Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της UNICEF και τη χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG- ECHO)

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το World Voice είναι ένα πολυσχιδές μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που έχει ταξιδέψει επιτυχώς σε 17 χώρες, έχει συνεργαστεί με 5.700 δασκάλους και 300.000 παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος το British Council διεθνώς δουλεύει με δασκάλους από πολύ διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα και εκπαιδευτικά πλαίσια, από σχολεία στη Βρετανία έως προσφυγικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή και τα υψίπεδα του Κασμίρ στην Ινδία. Ειδικά στην Ελλάδα, ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι να γίνει το τραγούδι φυσικό κομμάτι της καθημερινής σχολικής ζωής των παιδιών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2017 με την πραγματοποίηση του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου για δασκάλους και εκπαιδευτές μη τυπικής μάθησης ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά τρία σεμινάρια μύησης των συμμετεχόντων στην πρακτική της μεθοδολογίας του προγράμματος. Τα σεμινάρια έχουν υλοποιηθεί από τη Βρετανίδα Jane Wheeler, εξειδικευμένη εκπαιδεύτρια και μουσικό του World Voice κι έχουν τύχει ευρείας αποδοχής από τους επιμορφούμενους.

Παράλληλα, το πρόγραμμα στην Ελλάδα δουλεύει με μαθητές ηλικίας 12-17 ετών από την προσφυγική δομή στο Σκαραμαγκά όπου το British Council λειτουργεί ένα Εκπαιδευτικό Κέντρο σε συνεργασία με τη UNICEF και με χρηματοδότηση από την ECHO (Ευρωπαϊκή Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια). Ως αποτέλεσμα του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια χορωδία παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Βόρειο Ιράκ τα οποία, στο πλαίσιο της μουσικής τους εκπαίδευσης κάνουν πρακτική στα τραγούδια του ανθολογίου World Voice.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο του British Council και της UNICEF στο Σκαραμαγκά

Η συνεργασία του British Council με τη UNICEF στο Εκπαιδευτικό Κέντρο του Σκαραμαγκά, με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG- ECHO), έχει σαν στόχο να διασφαλίσει την ψυχολογική σταθερότητα των παιδιών προσφύγων, το αίσθημα συνέχειας στην εκπαίδευσή τους και την ένταξή τους στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία, μέσω διαφορετικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής.

Από το Νοέμβριο του 2016, το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Σκαραμαγκά έχει υποστηρίξει συνολικά πάνω από 500 μαθητές στις τρεις φάσεις υλοποίησής του:

Νοέμβριος 2016–Ιούλιος 2017

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο παρείχε μαθήματα αγγλικής γλώσσας για παιδιά από 12 έως 17 ετών, δραστηριότητες δεξιοτήτων ζωής για παιδιά από 12 έως 17 ετών και προσχολική αγωγή για παιδιά από 3 έως 6 ετών και τους γονείς τους.

Αύγουστος –Σεπτέμβριος 2017

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο παρείχε μαθήματα αγγλικής γλώσσας και δραστηριότητες δεξιοτήτων ζωής για παιδιά 12 έως 17 ετών ενώ προσέφερε και δραστηριότητες σχετικές με τις δεξιότητες ζωής στην ελληνική γλώσσα για παιδιά 6 έως 11 ετών.

Δεκέμβριος 2017–Μάιος 2018

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο παρέχει μαθήματα αγγλικής γλώσσας για παιδιά από 12 έως 17 ετών και δραστηριότητες δεξιοτήτων ζωής και μαθησιακή στήριξη για παιδιά από 12 έως 17 ετών.

Ο κύριος σκοπός αυτού του προγράμματος μη τυπικής εκπαίδευσης είναι να δημιουργήσει ένα πιο σταθερό περιβάλλον για τα παιδιά πρόσφυγες παρέχοντας τους ψυχοκοινωνική στήριξη όπως επίσης πρόσβαση και συνέχεια στην εκπαίδευση. Επιπλέον, το πρόγραμμα στοχεύει να προσφέρει την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν απαραίτητες δεξιότητες ζωής που θα τους βοηθήσουν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες διαβίωσής τους και να διευκολύνουν την ένταξή τους στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία και στο επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Πότε Τρίτη 15 Μαΐου 2018, 20.00–22.00

ΠούΩδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β’ 17–19 106 75 Αθήνα

Ηλεκτρονική εγγραφή

Facebookwww.facebook.com/events/229750994443392

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα