Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι στα Χανιά που έχουν μπει στο “στόχαστρο” της ΕΥΠ

Διαβάζεται σε 2'
Περιπολικό της ΕΛΑΣ
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Έφοδος από την Ασφάλεια στην πολυτελή βίλλα που διέμεναν στον Τερσανά Ακρωτηρίου Χανίων όπου βρέθηκε ένα όπλο.

Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Χανίων έπεσαν την περασμένη Δευτέρα, δύο Τούρκοι 22 και 27 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τον νόμο περί όπλων και ναρκωτικών.

Τους συγκεκριμένους άντρες τους παρακολουθούσε στενά η ΕΥΠ επί σειρά μηνών. Είχαν εισέλθει στον ελληνικό χώρο από τον Έβρο από τις 8 Σεπτεμβρίου 2023 και είχαν αιτηθεί αμέσως πολιτικό άσυλο ως δήθεν διωκόμενοι από το καθεστώς Ερντογάν.

Αποφασίστηκε να γίνει έφοδος από την Ασφάλεια στην υπερπολυτελή βίλλα που διέμεναν στον Τερσανά Ακρωτηρίου Χανίων όπου βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας «SPRINGFIELD» με 15 πλήρη φυσίγγια των 9mm στην κατοχή τους και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο με HHC και συνελήφθησαν.

Επίσης δεσμεύτηκε για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και ένα πολυτελές SUV Porsche Cayenne που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Κατά την έρευνα του χώρου ανευρέθησαν και κατασχέθηκαν και άλλα πειστήρια η κατοχή των οποίων ερευνάται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πρώτη στιγμή οι δύο νεαροί Τούρκοι θεωρήθηκαν ύποπτοι για παράνομη δραστηριότητα και μάλιστα στα πλαίσια του οργανωμένου εγκλήματος και τέθηκαν υπό στενή παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Ο πολυτελής βίος τους τράβηξε ακόμη περισσότερο τα βλέμματα.

Η ακριβή τους δραστηριότητα δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα από τις Αρχές και είναι κάτι για το οποίο η έρευνα συνεχίζεται ακόμη και από την ΕΥΠ και από την Ασφάλεια, ωστόσο θεωρείται ως πλέον πιθανή η εμπλοκή τους στην οργανωμένη διακίνηση μεταναστών.

Οι διωκτικές Αρχές δεν θεωρούν καθόλου τυχαίο ότι λίγο μετά την άφιξή τους στην περιοχή, άρχισαν να πυκνώνουν «καραβιές» διακινούμενων μεταναστών από την Λιβυή στις ακτές της Γαύδου και της Κρήτης, αν και η έρευνα για τους συγκεκριμένους άντρες συνεχίζεται με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα