Σύνταγμα: Χιλιάδες ενάντια στα εμβόλια, χωρίς μάσκες και με Χριστός Ανέστη

Σύνταγμα: Χιλιάδες ενάντια στα εμβόλια, χωρίς μάσκες και με Χριστός Ανέστη
Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα

Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. Χωρίς αποστάσεις και μάσκες, φώναξαν συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, των εμβολίων και του κοινωνικού διαχωρισμού.

Πλήθος κόσμου ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/07) στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας διαδήλωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς τον εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελμάτων, κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πλακάτ, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικής εφαρμογής του προγράμματος “Ελευθερία” σε επαγγελματικούς κλάδους, και του κοινωνικού διαχωρισμού αλλά και των εμβολίων.

“Δεν κάνουμε μπόλι”, “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν από μέρος των διαδηλωτών, ενώ κάποια στιγμή φώναζαν “παραιτήσου” έξω από τη Βουλή, απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τον “Εθνικό Ύμνο”, ενώ έψελναν το “Χριστός Ανέστη”. Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη τραγούδησαν το “Μακεδονία Ξακουστή”.

Συγκέντρωση πολιτών στο Σύνταγμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα eurokinissi

Συγκέντρωση πολιτών στο Σύνταγμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, υπήρξαν και αρκετοί διαδηλωτές που τάχθηκαν εναντίον του εμβολίου γενικότερα και όχι μόνο κατά των μέτρων για την υποχρεωτικότητα.

Οι διαδηλωτές έθεσαν επισήμως στο κάλεσμά τους το ζήτημα της συνταγματικότητας των υποχρεωτικών εμβολιασμών και της ελεύθερης επιλογής.

Αξίζει να σημειωθεί, πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων και των κινδύνων της μετάλλαξης Δέλτα, οι συγκεντρωμένοι συνωστίζονταν και ελάχιστοι από αυτούς φορούσαν μάσκα. Τα πλάνα είναι ενδεικτικά και αποκαρδιωτικά.

Συγκέντρωση πολιτών στο Σύνταγμα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Συγκέντρωση στην Ομόνοια κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Συγκέντρωση στην Ομόνοια κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού ΡΕΜΠΑΠΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ / EUROKINISSI

Συγκέντρωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Σύνταγμα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η συγκέντρωση οργανώθηκε από το σχήμα «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη, που όπως αναφέρεται στην αφίσα του καλέσματος, είναι «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή, παρόμοιες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ομόνοια της Αττικής, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Πορεία κατά των εμβολιασμών στη Θεσσαλονίκη

Πορεία κατά του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/07) σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το ThessToday.gr.

Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στον Λευκό Πύργο αντιδρώντας στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού, αλλά και στα περιοριστικά μέτρα, ενώ κρατούσαν ελληνικές σημαίες, και φώναζαν συνθήματα που μεταξύ άλλων αναφέρουν “δεν θα περάσει ο φασισμός”, “κάτω η χούντα του Μητσοτάκη”.

Σημειώνεται πως στην πορεία δεν τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις, ενώ κανένας δεν φορούσε μάσκα προστασίας.

Συγκέντρωση και πορεία στην Πάτρα

Συγκέντρωση πολιτών που διαφωνούν με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheBest.gr η συγκέντρωση ήταν ιδιαιτέρως μαζική και συμμετείχαν πάνω από 500-600 άτομα.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν υγειονομικοί και από τα τρία Νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς και ορισμένοι εμβολιασμένοι οι οποίοι επίσης αντιτίθενται στο να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός και να μπαίνουν οι συνάδελφοί τους σε άδεια άνευ αποδοχών. Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, υπήρχαν και καταστηματάρχες της πόλης.

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Πάτρα TheBest.gr

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Πάτρα TheBest.gr

Διαδήλωση και στην Κρήτη

Αρκετός ήταν ο κόσμος, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Cretalive.gr, που ανταποκρίθηκε στο διαδικτυακό κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενάντια στους εμβολιασμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ της πλατείας, βρίσκονταν διακριτικά αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Κρήτη Cretalive.gr

Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου στην Κρήτη Cretalive.gr

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα