ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν για τα δημοκρατικά δικαιώματα με την πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ: Εκβιάζουν για τα δημοκρατικά δικαιώματα με την πανδημία
Στόχος της κυβέρνησης οι φοιτητές, δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση Eurokinissi

Για κυβερνητική "επιχείρηση" στοχοποίησης των φοιτητών και των νέων, ενόψει της αποτυχίας των πολιτικών για την πανδημία μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Πρόθεση της κυβέρνησης να μεταφέρει τα αδιέξοδα των πολιτικών που εφάρμοσε για την διαχείριση της πανδημίας, στις κινητοποιήσεις της νεολαίας διαπιστώνει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αφορμή η επικριτική στάση της απέναντι στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που αναμένεται να επαναληφθεί την ερχόμενη Πέμπτη. Αυτά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ενισχύει την παρέμβασή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το ζήτημα των εμβολίων.

Eurokinissi

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Politico

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Politico o Αλέξης Τσίπρας επανέρχεται στο ζήτημα της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ζητήματα των εμβολίων μετά την υπερψήφιση της πρότασης της ευρωπαϊκής αριστεράς για το θέμα των πατεντών. Αναφέρει πως για τις σχέσεις με τις φαρμακευτικές εταιρέις «η ΕΕ πρέπει επειγόντως να επανεξετάσει την προσέγγισή της. Ήδη, ορισμένες χώρες της ΕΕ προσπαθούν να αποκτήσουν εμβόλια σε εθνικό επίπεδο, παραβιάζοντας τις δεσμεύσεις τους». Προσθέτει επίσης ότι «τώρα, ήρθε η ώρα για τους πολιτικούς να αφήσουν στην άκρη το business as usual, φοβούμενοι ότι θα ενοχλήσουν τα εταιρικά συμφέροντα και να διασφαλίσουν ότι δεν θα σπαταλήσουμε αυτήν την ευκαιρία. Οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουμε τώρα είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου».

Ωμοί κυβερνητικοί εκβιασμοί με την πανδημία

Παράλληλα η κόντρα που ξέσπασε χθες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα συλλαλητήρια και τις απαγορεύσεις εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στις κυβερνητικές αιτιάσεις περί στήριξης των συλλαλητηρίων γιατί προκαλούν επιδημιολογική επιβάρυνση ζήτησε «να αποσύρει την πρόταση νόμου (σ.σ για τα ΑΕΙ) , και όχι να κουνάει το δάχτυλο στην ακαδημαϊκή κοινότητα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα.Όσο για τις εικόνες συνωστισμού, αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι ας ασχοληθεί με την αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, όπου χιλιάδες πολίτες στοιβάζονται καθημερινά σε τρένα και λεωφορεία με αραιά δρομολόγια, και ας διενεργήσει ελέγχους σε εργοστάσια που έχουν μετατραπεί σε εστίες υπερμετάδοσης, όπως και σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους».

Διαλέξτε δικαιώματα η τρόμος της πανδημίας η κυβερνητική τακτική δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi

Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν χθες στην Βουλή πώς, με την τακτική της, η Νέα Δημοκρατία δημιουργεί συνθήκες που κυοφορήσουν πολιτικές εξελίξεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, «στραγγαλίζετε τη δημοκρατία και με τις απαγορεύσεις που θέλετε να εισαγάγετε και με τις ρυθμίσεις και την επιβολή της Αστυνομίας μέσα στα Πανεπιστήμια, αλλά και με τον ωμό εκβιασμό». Σημείωσε ότι το κυβερνητικό σκεπτικό είναι: «Κοιτάξτε να δείτε, από τη μια είναι ο τρόμος της πανδημίας και από την άλλη τα δικαιώματά σας. Διαλέξτε». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε πως «δεν είναι έτσι. Δεν θα στραγγαλίσετε τα δικαιώματα των εργαζομένων, δεν θα πετσοκόψετε μεροκάματα, δεν θα απολύσετε κόσμο στο όνομα της πανδημίας. Σας τον επιστρέφουμε αυτόν τον εκβιασμό».

Σχετικοποιούν τις δικτατορίες οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών τόνισε ο Νίκος Παππας Eurokinissi

Συνθήκες πολιτικού σεισμού

Ερμηνεύοντας την κυβερνητική πρακτική ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς επισήμανε στην Βουλή – απευθυνόμενος στην κυβέρνηση – πως «έχετε χάσει, κάθε δυνατότητα να πείσετε και σας έχει μείνει ο τσαμπουκάς. Έχει τελειώσει η πειθώς κι έχει μείνει το «έτσι γουστάρω»».

Εκτίμησε πως «όταν η οικονομική δυσπραγία έρχεται και χρονικά ταυτίζεται με τα γνήσια ξεσπάσματα της νεολαίας, την οποία νομίζετε ότι μπορείτε να την πειθαναγκάσετε σε μέτρα τα οποία κάποιος διεστραμμένος νους πραγματικά φαντάστηκε, η εξέλιξη μπορεί να είναι ένας πολιτικός σεισμός».

Επίσης ο Νίκος Παππάς αναφέρθηκε συνολικά στις αναφορές κυβερνητικών στελεχών στην Χούντα λέγοντας πως «έχουμε μία αλυσίδα δηλώσεων οι οποίες σχετικοποιούν τις δικτατορίες κι αυτό είναι το μείζον για την παράταξή σας. Κάποιοι από εσάς, βέβαια, μπορεί να αισθάνονται ότι κολυμπάμε σαν το ψάρι μέσα στο νερό. Ο ένας είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο άλλος είναι Αντιπρόεδρος, ο τρίτος Υπουργός Εσωτερικών».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version