Σύζυγος 44χρονης: “Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με αριθμούς και στατιστικές”

Σύζυγος 44χρονης: “Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με αριθμούς και στατιστικές”
Εντατική νοσοκομείου στην Αθήνα ⓒ 2021 Thanassis Stavrakis/Associated Press

Στην ανακοίνωσή του προς τον Τύπο ο σύζυγος της 44χρονης που πέθανε από τις παρενέργειες του εμβολίου της Astra Zeneca ξεσπά.

Μπορεί όλες αυτές τις ημέρες που η 44χρονη Γλυκερία Μανουσάκη Κρυοβρυσανάκη έδινε μάχη ζωής στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη, να την συνόδευαν οι προσευχές όλων, όμως η κατάληξη ήταν αναμενόμενη από τους οικείους της και ειδικά από τον σύζυγό της.

Όπως ο ίδιος είχε πει επανειλημμένως, περίμενε την τραγική αναγγελία του εγκεφαλικού θανάτου της μητέρας των τριών παιδιών τους, προκειμένου να προχωρήσει η αποσωλήνωσή της από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στην ζωή.

Και η αναγγελία αυτή έγινε τη Δευτέρα το πρωί, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ η πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου της 44χρονης έγινε στις 23:05 το βράδυ της Κυριακής και αμέσως μετά την ενημέρωση των οικείων της 44χρονης, τη Δευτέρα το πρωί ακολούθησε η αποσωλήνωσή της.

Ο τραγικός σύζυγος και πατέρας, Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, σε ανακοίνωσή του εκφράζει την πικρία του και ταυτόχρονα την κριτική σε εκείνους που αποφάσισαν να εγκριθεί η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca σε ηλικίες 40-44 ετών και μάλιστα σε γυναίκες, παρά του ότι γνώριζαν τις παρενέργειες και τις επιπτώσεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση την οποία έχει το Flashnews.gr αναφέρονται τα εξής:

«Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το συνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το astra zeneka.

Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρημασι πειθομενοι , ζωσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κρατους για την δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολιου της Astra zeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει.

Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και εχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες .Γινεται αναφορα σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο.

Θα έπρεπε η πολιτεία να εχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά.

Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελειου και του Παγνη.

Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα