Στη φυλακή οι έξι από τους επτά κατηγορούμενους για εκβιασμούς στα Νότια Προάστια

Στη φυλακή οι έξι από τους επτά κατηγορούμενους για εκβιασμούς στα Νότια Προάστια
Αστυνομία Eurokinissi

Τα μέλη του κυκλώματος έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, της Αργυρούπολης, του Αλίμου, της Γλυφάδας και άλλων περιοχών από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Με τους έξι από τους επτά κατηγορούμενους να οδηγούνται στην φυλακή έκλεισε η απολογητική διαδικασία για την υπόθεση της δράσης κυκλώματος εκβιαστών στα Νότια Προάστια.

Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση των έξι κατηγορουμένων ως μέλη μεγάλου κυκλώματος εκβιαστων ενώ για τον έβδομο κατηγορούμενο όρισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Για την υπόθεση έχουν εκδοθεί τρία εντάλματα σύλληψης φερόμενων μελών της ομάδας.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, που τους αποδίδονται.

Συμφωνία με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που φέρονται ότι τελούσαν για περίπου ένα χρόνο τις εγκληματικές τους πράξεις, ενώπιον του Ανακριτή δεν αποδέχθηκαν τους εκβιασμούς ενώ κάποιοι από αυτούς που κατά το κατηγορητήριο εμπλέκονται σε ξυλοδαρμούς επιχειρηματιών, τους απέδωσαν σε προσωπικές διαφορές.

Τα μέλη του κυκλώματος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 επιθέσεις σε μαγαζιά της Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου , Γλυφάδας και άλλων περιοχών, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα