Στο λιμάνι της Καβάλας οι πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το κλειστό κέντρο κράτησης στις Σέρρες

Στο λιμάνι της Καβάλας οι πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό το κλειστό κέντρο κράτησης στις Σέρρες
Πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Καβάλας προκειμένου να μεταφερθούν στις Σέρρες Eurokinissi

Έφτασαν στο λιμάνι "Απόστολος Παύλος" της Καβάλας οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με τελικό προορισμό το νέο κλειστό κέντρο προσωρινής κράτησης στις Σέρρες.

Με τελικό προορισμό την τοποθεσία Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, έφτασαν σήμερα (21/3) το πρωί στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες. Όλοι τους φορούσαν προστατευτικές μάσκες λόγω κορονοϊού και επιβιβάστηκαν αμέσως σε λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής Aqua Blue.

Στην τοποθεσία Κλειδί δημιουργήθηκε το ένα από τα δυο κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο οποίο και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης. Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 άτομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως η τοποθεσία “Κλειδί” αποτέλεσε επιλογή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σιντικής μετά από συνεργασία και με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα