Στους δρόμους και στις πλατείες τα τρακτέρ

Στους δρόμους και στις πλατείες τα τρακτέρ
Τρακτέρ κινείται πάνω στην εθνική οδό Τρικάλων - Λάρισας για να ανσωματωθεί στο μπλόκο των αγροτών στη Νίκαια Λάρισας, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Οργανώνονται οι αγρότες μέρα με τη μέρα. Σε ποια σημεία συγκεντρώνονται και ποιοι δρόμοι κλείνουν κατά διαστήματα

Τις δυνάμεις τους μετρούν μέρα με τη μέρα οι αγρότες που για άλλη μια φορά έχουν βγει στους δρόμους της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και φορολογικό τους, δηλώνοντας πως δε θα μπορούν για πολύ ακόμη να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους, λόγω του δυσβάσταχτου κόστους.

Το κομβικό μπλόκο της Νίκαιας

Αναχώρησαν σήμερα το μεσημέρι για το μπλόκο της Νίκαιας οι Τρικαλινοί αγρότες μετά από δύο προσυγκεντρώσεις που πραγματοποίησαν στο Μεγαλοχώρι και τη Φαρκαδόνα.

Επίσης στο δρόμο προς το μπλόκο της Νίκαιας κατευθύνονται με τα τρακτέρ και οι Καρδιτσιώτες αγρότες, μετά την προσυγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην Ιτέα.

Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ στη Νίκαια Λάρισας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) Eurokinissi

Μπλόκο αγροτών με τρακτέρ στη Νίκαια Λάρισας την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΤΖΙΟΛΑΣ) Eurokinissi

Θέλουν να φτάσουν στον Προμαχώνα

Άνοιξε στις 2.00 το μεσημέρι η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης έξω από το Λευκώνα. Οι αγρότες της περιοχής των Σερρών παρέταξαν τα τρακτέρ τους αριστερά και δεξιά του οδοστρώματος και στη γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να τηρήσουν στάση αναμονής, δίνοντας χρόνο και σε συναδέλφους τους να ενισχύσουν τη δύναμή τους.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ–ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Προμαχώνα, πολλά τρακτέρ δεν έπαιρναν μπρος λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας ενώ υπάρχουν και άλλα που έχουν ακινητοποιηθεί από αστυνομικές δυνάμεις σε σημεία γύρω από τη διασταύρωση Σιδηροκάστρου.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισαν στο ΑΠΕ–ΜΠΕ, έχουν εναλλακτικό σχέδιο και, εάν οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθήσουν να μην τους επιτρέπουν τη διέλευση για το τελωνείο στον Προμαχώνα, θα το εφαρμόσουν και θα φτάσουν τελικά στο σημείο όπου θέλουν.

Κλείνει κατά διαστήματα η Ιονία Οδός

Παραμένει κλειστός επ’ αόριστον ο κόμβος Αγίου Δημητρίου της Ιονίας Οδού στην ‘Αρτα, από τα τρακτέρ των αγροτών.

Επίσης, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Κομπότι, ξεκίνησαν χθες και θα συνεχίζουν τους δίωρους αποκλεισμούς, καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, σε παράδρομο όπου η τροχαία κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω του μπλόκου του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα για δύο ώρες να διακόπτεται η συγκοινωνία στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Αντίρριου.

Το μπλόκο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας στο Λούρο έχει ενισχυθεί και σύμφωνα με τον πρόεδρος Σπύρο Κλινάκη βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία, με το πανελλαδικό συντονιστικό.

Οι αγρότες του νομού Ιωαννίνων, έπειτα από σύσκεψη των συλλόγων τους για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τον συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ενώ αμέσως μετά θα καθοριστεί η μορφή συνέχισης του αγώνα τους.

Παράλληλα, συγκρότησαν κλιμάκια για καθημερινές περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, ώστε να υπάρξει άμεση επαφή με τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, προκειμένου να ενημερωθούν «για τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα του αγώνα». Στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι αγρότες του νομού να μπουν αποφασιστικά στη μάχη. Απ’ αυτόν τον αγώνα επιβίωσης δεν πρέπει να λείψει κανείς».

Έκλεισαν την Πατρών-Πύργου

Την εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Αμαλιάδας, απέκλεισαν αγρότες της Ηλείας, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί και για δύο περίπου ώρες.

Οι αγρότες είχαν παρατάξει αγροτικά μηχανήματα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα