Σχολεία: Ανοίγουν σήμερα γυμνάσια και λύκεια- Τι ισχύει στις “κόκκινες” περιοχές

Σχολεία: Ανοίγουν σήμερα γυμνάσια και λύκεια- Τι ισχύει στις “κόκκινες” περιοχές
Στιγμιότυπο από το άνοιγμα των σχολείων eurokinissi

Τα μέτρα που θα εφαρμόζονται στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, τα οποία ανοίγουν μετά από περίπου τρεις μήνες.

Ανοίγουν και πάλι σήμερα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, με τους μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία μετά από περίπου τρεις μήνες λόγω κορονοϊού.

Εξαίρεση αποτελούν τα λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές, σε αυτές δηλαδή με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, όπου τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση. Πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου
  • Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,
  • Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
  • Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας
  • Δήμος Χαλκιδέων και ο οικισμός Ρομά της Δημοτική Ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας
  • Δήμος Νέας Προποντίδας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής,
  • Δήμος Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας
  • Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας
  • Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου
  • Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα συνεχίσουν να λειτουργούν δια ζώσης σε όλη την επικράτεια.

Τα μέτρα

Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να τηρήσουν τα γνωστά -πλέον- μέτρα πρόληψης: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικοί αερισμοί των χώρων. Επιπλέον, τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες.

Σχολαστικοί αναμένεται να είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Υπενθυμίζεται, ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr).

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα