Τέμπη: Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο – Οι εγκλωβισμένοι επιβάτες ζητούν βοήθεια

Διαβάζεται σε 3'
Τραγωδία στα Τέμπη
Τραγωδία στα Τέμπη EUROKINISSI

Σε βίντεο που ήρθε την Τετάρτη στο φως της δημοσιότητας ακούγονται οι φωνές εγκλωβισμένων επιβατών που καλούν σε βοήθεια λίγο μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Ένα ακόμη ανατριχιαστικό βίντεο από την τραγωδία των Τεμπών ήρθε την Τετάρτη (28/02), ένα χρόνο μετά από το έγκλημα, στο φως της δημοσιότητας.

Από το υλικό που μετέδωσε το Mega μπορούμε να ακούσουμε παγιδευμένους επιβάτες του μοιραίου τρένου να φωνάζουν για βοήθεια λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά τη φονική σύγκρουση και τη φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

“Βοήθεια, είμαστε από κάτω, από εδώ, βοήθεια!” ακούγονται χαρακτηριστικά να φωνάζουν ένας άνδρας και μία γυναίκα, εγκλωβισμένοι.

Δείτε το βίντεο:

Πως τίμησαν τη μνήμη των νεκρών Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν τις 11 το πρωί, χιλιάδες κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται στο κέντρο της Αθήνας, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση. Με πανό και συνθήματα, συγκεντρωμένοι ζήτησαν δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ, οι συμμετέχοντες στις μεγαλειώδεις πορείες στην Αθήνα ξεπέρασαν τις 20.000, ενώ οι Αρχές προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων, στα σακίδια των οποίων εντοπίστηκαν μολότοφ και μάσκες. Συγκεκριμένα, έγιναν 6 προσαγωγές και 6 συλλήψεις.

Η ΑΔΕΔΥ προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία, ενώ Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες προχώρησαν σε απεργία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. «Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει» υπογραμμίζει στο κάλεσμά της.

«Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί πως δεν ξεχνάμε. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών» τόνιζε στο κάλεσμά της.

Από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές ήταν όταν διαδηλωτές στάθηκαν μπροστά στη Βουλή και έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 νεκρών που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα Τέμπη.

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι σημειώθηκαν περιορισμένης έντασης επεισόδια έξω από τη Βουλή. Έγινε ρίψη μολότοφ στον προαύλιο χώρο της Βουλής, με την αστυνομία να απαντά με χημικά και τους διαδηλωτές να απομακρύνονται από το σημείο.

Πορεία στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών
Πορεία στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών Aris Oikonomou / SOOC

Πλήθος κόσμου και επεισόδια στην πορεία στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ήταν η πορεία διαμαρτυρίας και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., το “παρών” έδωσαν πάνω από 10.000 διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία προχώρησε επίσης σε προσαγωγές.

Εκπαιδευτικοί, εργατικά σωματεία, φοιτητές, συλλογικότητες, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ζητούσαν να υπάρξει δικαίωση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και να μην υπάρξει συγκάλυψη των ευθυνών.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί», έγραφε το κεντρικό πανό της κινητοποίησης, ενώ ομάδα ατόμων ανάρτησε μεγάλο πανό στην Εγνατία, στο ύψος της Σχολής Θεάτρου, το οποίο αναγράφει «Το έγκλημα στα Τέμπη να μην συγκαλυφθεί».

Με την ολοκλήρωση της πορείας ξέσπασαν περιορισμένα επεισόδια στο κέντρο της πόλης, όπου κι έγινε χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα