Θεσσαλία: Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης

Διαβάζεται σε 1'
Θεσσαλία: Συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη Θεσσαλία οι αρχές επιχειρούν έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι συνέπειες από τη νέα κακοκαιρία που αναμένεται να “χτυπήσει”.

Στη Λάρισα βρίσκεται από χθες το απόγευμα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κικίλιας μόλις έφτασε πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο των οδηγιών που δόθηκαν για τα προπαρασκευαστικά έργα ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας, ελήφθη η απόφαση τα μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων- που διέθεσαν 4 πυλώνες φωτισμού με διπλά πληρώματα– να συνεχίσουν ακόμα και τη νύχτα τις εργασίες στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel.

Η απομάκρυνση φερτών υλικών από ρέματα, ποτάμια και γέφυρες, καθώς και η αποκατάσταση αναχωμάτων συνεχίστηκαν ασταμάτητα και με εντατικούς ρυθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, στη μάχη με τον χρόνο που δίνουν ο κεντρικός κρατικός μηχανισμός, η Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα Σώματα Ασφαλείας και οι Ένοπλες Δυνάμεις στις περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίες, ενώ μετρούν ακόμα τις πληγές τους, θα επηρεαστούν και πάλι από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα