Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα αγριογούρουνα – “Κυκλοφορούν πάνω από 9.000 γύρω από την πόλη”

Θεσσαλονίκη: Ανησυχία για τα αγριογούρουνα – “Κυκλοφορούν πάνω από 9.000 γύρω από την πόλη”
Αγριογούρουνο iStockphoto

Κατάθεση του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών στο Πταισματοδικείο για τη σοβαρότητα του θέματος με τα αγριογούρουνα γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στο θέμα της επανεμφάνισης αγριογούρουνων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ειδικά στην δημοτική ενότητα Πεύκων του δήμου Νεάπολης-Συκεών αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης στην συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (22/06) στο Πταισματοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Δανιηλίδης ήδη από τον Αύγουστο του 2022 επισήμανε με επιστολή του στους δικαστικούς λειτουργούς πως ο κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και της ομαλότητας της κυκλοφορίας είναι υπαρκτός και σημαντικός.

Την Πέμπτη, όπως αναφέρει το voria.gr, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος τόνισε ότι «Οι μαρτυρίες κατοίκων της δημοτικής Ενότητας Πεύκων για την παρουσία αγριογούρουνων στην περιοχή και μάλιστα σε πολυσύχναστο δρόμο των Πεύκων, όπου κυκλοφορούν πεζοί, αλλά και της ευρύτερης περιοχής που γειτνιάζει με το δάσος Σειχ-Σου, είναι χαρακτηριστικές. Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, ανησυχία προκαλούν η εμφάνιση αγριογούρουνων στην επέκταση της Θέρμης, ενός αγριογούρουνου στην κεντρική πλατεία της Τριανδρίας και μόλις πριν από λίγες ημέρες (14-6-2023) δύο αγριογούρουνων στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στις 40 Εκκλησιές.

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός πως έχουν αναφερθεί στην ευρύτερη περιοχή εννέα θανατώσεις σκύλων και πέντε τροχαία ατυχήματα από αγριογούρουνα ενώ οι εκτιμήσεις για τον αριθμό τους -υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν πάνω από εννέα χιλιάδες γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης- δημιουργεί εύλογη αναστάτωση μεταξύ των κατοίκων». 

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών εστιάζοντας στους κινδύνους που κρύβει η έξαρση του φαινομένου για τους πολίτες, και κυρίως για τους εποχούμενους που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πέσουν πάνω σε αγέλες, επανέλαβε την παράκλησή του προς τις δικαστικές αρχές να προβούν άμεσα σε ενέργειες για την αντιμετώπιση του φαινομένου με στόχο την πρόληψη πιθανού ατυχήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα