Θεσσαλονίκη: Black Friday 2021 με “προσφορά”… εμβόλια κατά της Covid-19

Θεσσαλονίκη: Black Friday 2021 με “προσφορά”… εμβόλια κατά της Covid-19
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Με σύνθημα "Black Friday-Free Covid Life" η 4η Υγειονομική Περιφέρεια προσφέρει εμβολιασμούς κατά της Covid-19, την προσεχή Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε παιδιά άνω των 12 ετών, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν ραντεβού.

Το σύνθημα “Black Friday-Free Covid Life” επέλεξε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια για να “προσφέρει” εμβολιασμούς κατά της Covid-19, την προσεχή Παρασκευή 26 Νοεμβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της νέας εξόρμησης, που διοργανώνει η 4η ΥΠΕ σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, δύο Κινητές Μονάδες θα βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους (απέναντι από το Ολύμπιον) από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, παρέχοντας στους πολίτες, ηλικίας άνω των 12 ετών, τη δυνατότητα εμβολιασμού κατά της Covid, χωρίς να χρειαστεί να κλείσουν ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν είτε την πρώτη δόση του εμβολίου είτε την ενισχυτική 3η δόση, ενώ τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι της Pfizer. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου , η επιλογή της ημέρας έγινε με δεδομένο ότι αναμένεται να υπάρξει αυξημένη κίνηση στο κέντρο της πόλης λόγω της Black Friday.

“Εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι, λογικά, θα υπάρχει αυξημένη κίνηση στο κέντρο λόγω της ημέρας. Δεν ξέρω αν θα έχουμε σύμμαχο τον καιρό, σε κάθε περίπτωση όμως είναι δεδομένο ότι για άλλη μια φορά οι υγειονομικοί μας θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν. Οι εμβολιασμοί στις δύο Κινητές Μονάδες θα πραγματοποιούνται από προσωπικό των Κέντρων Υγείας του νομού Θεσσαλονίκης που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ και οι δύο Κινητές Μονάδες αντιστοιχούν σε 7-8 εμβολιαστικές γραμμές. Μπορούν να εμβολιαστούν πολίτες ηλικίας άνω των 12 ετών με πρώτη ή με αναμνηστική δόση. Όσοι κάνουν την πρώτη δόση θα λάβουν στο κινητό τους αυτοματοποιημένο μήνυμα που τους παραπέμπει, ανάλογα με τον ταχυδρομικό κωδικό τους, στο εμβολιαστικό κέντρο όπου θα κάνουν τη δεύτερη δόση”, σημείωσε η κ. Χατζοπούλου.

Παράλληλα, ανέφερε, ότι ήδη από το περασμένο καλοκαίρι η 4η ΥΠΕ έχει αναπτύξει σειρά ανοιχτών εμβολιαστικών δράσεων στις περιοχές της αρμοδιότητάς της ενώ στη Θεσσαλονίκη Κινητή Μονάδα είχε πραγματοποιήσει για πρώτη φορά εμβολιασμούς στη Νέα Παραλία στην 26 Οκτωβρίου .

Να σημειωθεί, ότι σήμερα, στο σύνολο των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 184 ασθενείς με Covid (102 σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και 82 στης 4ης ΥΠΕ) με τα ποσοστά των ανεμβολίαστων να κυμαίνονται από 91,2% ( 4η ΥΠΕ) έως 92,2%(3η ΥΠΕ). Το σύνολο των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες Covid ανέρχεται σε 1192, εκ των οποίων 611 σε νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ και 581 στης 4ης ΥΠΕ με ποσοστά ανεμβολίαστων 74,5% και 74,9% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα