Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται η κλινική ”Σαραφιανός” που επιτάχθηκε από την κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται η κλινική ”Σαραφιανός” που επιτάχθηκε από την κυβέρνηση
Μεταφορά ασθενών Thestival

Η μία από τις δύο κλινικές τις οποίες επίταξε η κυβέρνηση, εκκενώνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης.

Ξεκίνησε η διακομιδή των ασθενών από την ιδιωτική κλινική «Λυσ. Σαραφιανός», στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το thestival η συγκεκριμένη κλινική είναι μία από τις δύο τις οποίες επίταξε η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης, λόγω των συνεχώς αυξανόμενων περιστατικών covid που χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ασθενείς από τις δύο κλινικές που επιτάσσονται (Γενική Κλινική Λυσ. Σαραφιανός, Euromedica Θεσσαλονίκης), αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες δομές υγείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών και της κλινικής «Λυσ. Σαραφιανός», Γρηγόρης Σαραφιανός, υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία από την πλευρά των κλινικών.

«Δεν είναι μια απλή νοσηλεία οποιουδήποτε περιστατικού στο οποίο έχουμε μάθει τόσες δεκαετίες. Είναι μια ασθένεια που μεταδίδεται με ύπουλο τρόπο. Άρα θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, η οποία στα κρατικά νοσοκομεία υπήρχε».

Ο ίδιος έκανε λόγο για πρωτόγνωρη διαδικασία και επιβεβαίωσε πως έχει γίνει ήδη η επίταξη των 200 κλινών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα