Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες από τα χτεσινά επεισόδια – Όσα καταγγέλλουν

Διαβάζεται σε 2'
Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια στην πορεία για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη EUROKINISSI/ ΤΣΑΚΙΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αναβολή για αύριο, Παρασκευή (1/3), έλαβαν οι 3 διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων, μετά την πορεία για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη.

Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν σήμερα, Πέμπτη (29/2), οι τρεις συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης για τον έναν χρόνο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ αυτών είναι δύο αδέλφια, ενώ η δίωξη που τους απαγγέλθηκε αφορά -κατά περίπτωση- τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και της παράνομης οπλοφορίας.

Οι τρεις νεαροί ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναβολή για το μεσημέρι της Παρασκευής (1/3) και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο ο ένας εξ αυτών, ο 19χρονος φοιτητής καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και ότι την ώρα της σύλληψής του χτυπήθηκε από αστυνομικό στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Ιασωνίδου. “Υπήρξα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα δικαστήρια”, ανέφερε ο 19χρονος.

“Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία”, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μαλαμος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα