Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει ο 50χρονος που καταγγέλθηκε από τον γιο του για ενδοοικογενειακή βία

Διαβάζεται σε 2'
Ενδοοικογενειακή βία
Ενδοοικογενειακή βία ISTOCK

Παραμένει υπό κράτηση ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, μετά από καταγγελία του γιου του.

Διατήρησε το δικαστήριο την κράτηση του 50χρονου στη Θεσσαλονίκη, που καταγγέλθηκε από τον 15χρονο γιο του για εξακολουθητική κακοποιητική συμπεριφορά τόσο σε βάρος της 44χρονης μητέρας του όσο και και κατά του ιδίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την υπόθεση για μεθαύριο Παρασκευή (12/04), επειδή ο κατηγορούμενος ζήτησε διερμηνέα της μητρικής του γλώσσας (αλβανικής), αλλά δεν ήρε την κράτησή του.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, ο 15χρονος, μετά από ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και τον κατήγγειλε.

Ο μαθητής του γυμνασίου, είχε δεχτεί χθες ένα τηλεφώνημα από οικογενειακή φίλη στην οποία είχε απευθυνθεί νωρίτερα η μητέρα του, με την τελευταία να παραπονιέται ότι δεν αισθάνεται καλά.

«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί» κατέθεσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, εκφράζοντας την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι «για να ηρεμήσουμε».

Ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας είναι σεσημασμένος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και με παρελθόν εγκλεισμού στις φυλακές. Κατά πληροφορίες, ο ίδιος έχει απελαθεί παλιότερα από τη χώρα και επέστρεψε παράνομα.

Στην 44χρονη σύντροφό του, η Αστυνομία δρομολόγησε τις διαδικασίες για την χορήγηση panic button. Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς, η ίδια πάντως δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα