Θεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του “Γεννηματάς” από διακοπή ρεύματος

Θεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του “Γεννηματάς” από διακοπή ρεύματος
Στιγμιότυπα από την Μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο "ΣΩΤΗΡΙΑ" Eurokinissi

Διακοπή ρεύματος διάρκειας μιας ώρας πανικόβαλε το προσωπικό του νοσοκομείου «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, καθώς η ασυντήρητη γεννήτρια δεν λειτούργησε, με αποτέλεσμα να παύσει η παροχή οξυγόνου στη ΜΕΘ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό το περιστατικό που σημειώθηκε, στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, όταν κόπηκε το ρεύμα με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άμεσα ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, καθώς η γεννήτρια που υπήρχε δεν λειτούργησε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή ρεύματος διάρκειας μιας ώρας, ανάγκασε τους γιατρούς να προσπαθούν να υποστηρίξουν μηχανικά με κάθε τρόπο τους ασθενείς τους για όση ώρα δεν λειτουργούσαν τα μηχανήματα.

“Στην παλιά πτέρυγα του «Γεννηματάς» νοσηλεύονται πάνω από 50 περιστατικά κορονοϊού που έχουν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, άρα και αυξημένες ανάγκες ηλεκτρικού ρέυματος” επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε κάνει σύμβαση συντήρησης της γεννήτριας με καμία εταιρεία από τον Αύγουστο” εξηγεί περεταίρω στο βίντεο ο κ. Γιαννακός.

Κλήθηκε στον αέρα για να δώσει απαντήσεις και ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Κούτρας που έριξε το μπαλάκι της ευθύνης σε προηγούμενη διοίκηση.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα