Θεσσαλονίκη: Λήξη συναγερμού για τον 20χρονο που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι
Διαβάζεται σε 2'
Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και να εισέλθουν στο διαμέρισμά του νεαρού φοιτητή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
- 29 Απριλίου 2026 19:02
Λήξη συναγερμού, ύστερα από ώρες διαβουλεύσεων του ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ και ομάδας ψυχολόγων με τον νεαρό που πετούσε αντικείμενα από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο δρόμο, σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης (29/4) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και να εισέλθουν στο διαμέρισμά του. Χρειάστηκε βέβαια να κληθεί και κλειδαράς για να ανοίξουν την πόρτα και, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, να μπουν στο διαμέρισμα.
Με τον τρόπο αυτό τέθηκε τέλος στον συναγερμό που είχε σημάνει, από το μεσημέρι.
Το περιστατικό ξεκίνησε στην οδό Κασσάνδρου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τις 14.00. Πρόκειται για έναν 20χρονο φοιτητή με καταγωγή από την Εύβοια, ο οποίος φαίνεται πως ”ζήλεψε” το παράδειγμα του 5χρονου χθες, με αποτέλεσμα να βγει στο μπαλκόνι τρίτου ορόφου και να πετάει αντικείμενα στον δρόμο.
Ο νεαρός άρχισε να καλεί σε βοήθεια, να ζητά την αστυνομία και να λέει πράγματα ακατανόητα, μπαινοβγαίνοντας στο διαμέρισμά του.
Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο, απέκλεισε το χώρο και ανέβηκαν στο διαμέρισμα διαπραγματευτές, ειδικοί ψυχολόγοι που προσπάθησαν να τον πείσουν να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του και να δεχθεί βοήθεια.
Ο 20χρονος δεν το έκανε, ενώ έσπευσε στο σημείο και κλειδαράς, για να καταφέρουν να εισέλθουν στο σπίτι, σε συνεννόηση και με τον εισαγγελέα, για να ηρεμήσουν τον πρωτοετή φοιτητή. Επιτόπου έφτασαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που ανέβηκαν στο διαμέρισμα, όπως και δύναμη της πυροσβεστικής.