Θεσσαλονίκη: Παρασύρθηκε 23χρονος από τον αέρα ενώ έκανε σερφ

Διαβάζεται σε 2'
Young Windsurfer Jumping Wave on Windsurf Board
Windsurfer (φωτογραφία αρχείου) iStock

Συναγερμός στις λιμενικές αρχές της Θεσσαλονίκης μετά την παράσυρση 23χρονου ο οποίος βγήκε για σερφ στην παραλία της Επανομής από τον δυνατό αέρα και τα κύματα.

Από τον δυνατό αέρα και τα κύματα παρασύρθηκε 23χρονος σέρφερ το μεσημέρι της Κυριακής (19/11) στη θαλάσσια περιοχή της Επανομής, ενώ στη Θεσσαλονίκη επικρατούσαν έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι λόγω της κακοκαιρίας.

Σκάφη του Λιμενικού εντόπισαν τον 23χρονο, ο οποίος βρισκόταν 300 μέτρα περίπου από την ακτή και τον περισυνέλεξαν μεταφέροντάς τον με ασφάλεια στην παραλιακή περιοχή Ποταμού Επανομής.

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας:

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέας Μηχανιώνας, ότι 23χρονος ημεδαπός χειριστής αετοσανίδας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Ποταμού Επανομής, πλησίον ναυαγίου, 300 μέτρα περίπου από την ακτή.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ απέπλευσαν επίσης προς παροχή συνδρομής και το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΣΤΕΛΛΑ” Σ.Θ. 736 Α’, το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Σ.Θ. 868 Β’, το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΨΑΡΡΟΣ” Ν.Μ. 27, το ΕΠ/ΚΟ-Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” Ν.Θ.957, καθώς και το ΕΡ/ΚΟ-Α/Ψ “ΜΙΧΑΛΗΣ” Σ.Κ. 835, με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας, το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε τον 23χρονο χειριστή, ενώ στη συνέχεια τον μετέφερε στην παραλιακή περιοχή Ποταμού Επανομής.

Ο χειριστής, δήλωσε καλά στην υγεία του και αφού εξετάσθηκε προληπτικά από ιατρό ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που ήταν στο σημείο, δήλωσε πως δεν επιθυμεί την διακομιδή του σε Κ.Υ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα