Θεσσαλονίκη: Ρήγμα στο “Βέλος” από τους θυελλώδεις ανέμους και τα κύματα

Διαβάζεται σε 3'
Το "Βέλος"
Το "Βέλος" INTIME

Ρήγμα στην πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος» προκάλεσε η θαλασσοταραχή που επικράτησε σε όλο τον Θερμαϊκό κόλπο λόγω των θυελλωδών ανέμων. Δείτε εικόνες και βίντεο.

Η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού έχει φέρει πολλά προβλήματα, από τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα στην Αίγινα που τα κύματα προκάλεσαν υλικές ζημιές σε πλοίο με 330 επιβάτες.

Λόγω της θαλασσοταραχής στον Θερμαϊκό Κόλπο, σήμανε συναγερμός για το πλήρωμα του ιστορικού αντιτορπιλικού “Βέλος”.

Στο σημείο έσπευσε ρυμουλκό σκάφος προκειμένου να το κρατήσει ακινητοποιημένο. Το ρυμουλκό έχει δέσει από την πλευρά του Μεγάρου Μουσικής από την οποία το πλοίο δέχεται τα χτυπήματα του ανέμου, που φτάνει τα επτά μποφόρ.

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" INTIME

Το “Βέλος”, σύμφωνα εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, έχει υποστεί κάποιο ρήγμα ή κάποια βύθιση η καρίνα του, στο σημείο το οποίο εφάπτεται της προκυμαίας.

Στο σημείο, σύμφωνα με το voria.gr, είναι δύσκολο ακόμη και να σταθεί κάποιος, αφού οι σφοδροί άνεμοι δυσκολεύουν σημαντικά τη βάδιση, ενώ η θάλασσα έχει βγει κυριολεκτικά έξω και βρέχει συνεχώς.

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στη Θεσσαλονίκη και οι ριπές τους αγγίζουν ακόμη και τα 90 χλμ/ώρα. Σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα συνεχίσουν να φυσούν και τη νύχτα, για να κοπάσουν από την Κυριακή.

Δεν είναι η πρώτη φορά

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχη ζημία, μικρότερου, ωστόσο μεγέθους, είχε προκληθεί και τον Μάρτιο, σε μία ανάλογη κακοκαιρία.

Τότε, είχε σπάσει λόγω των ριπών ένα κομμάτι του.

Πού πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, οι άνεμοι που πνέουν έχουν φτάσει κατά τόπους ακόμη και τα 10 μποφόρ, σε περιοχές όπως:

  • Η Κάλυμνος
  • Η Θεσσαλονίκη
  • Η Λέρος
  • Η Σάμος
  • Η Ικαρία
  • Η Ρόδος

Προβλήματα σε δρομολόγια πλοίων – Ποια παραμένουν δεμένα

Την ίδια στιγμή, προβλήματα στα δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Ωστόσο κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων για την Κρήτη.

Από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από τη Ραφήνα για το Μαρμάρι.

Κλειστές είναι οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτικας Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται εξάλλου τα δρομολόγια των πλοίων από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο Θάσου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα