Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος με εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας

Διαβάζεται σε 2'
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος με εκατοντάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας
Φωτογραφία αρχείου iStock

Αδιανόητοι οι αριθμοί των αρχείων παιδικής πορνογραφίας που εντοπίστηκαν στην κατοχή 36χρονου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος και συνελήφθη.

Εκατοντάδες αρχεία με περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας εντοπίστηκαν στο σπίτι του 36χρονου που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών στο σπίτι του, οι αστυνομικές Αρχές κατέσχεσαν κινητό με κάρτα μνήμης και έξι σκληρούς δίσκους, ενώ βρήκαν 590 αρχεία, συνολικού όγκου 140 GB, με ανήλικα παιδιά κάτω των 15 ετών.

Σε βάρος του 36χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Το χρονικό των ερευνών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με σκοπό τον εντοπισμό χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι κατείχαν και προσέφεραν προς διαμοιρασμό ψηφιακά αρχεία με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε ότι ο χρήστης κατείχε τουλάχιστον 35 αρχεία σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Τα ευρήματα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ έπειτα από αλληλογραφία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου καθώς και περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του εμπλεκόμενου ατόμου καθώς και ο τόπος διαμονής του στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα