Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση του μουσικού της Αριστοτέλους

Διαβάζεται σε 5'
Ο Περικλής Τσιάπανος
Ο Περικλής Τσιάπανος Φως στο Τούνελ

Πέπλο μυστηρίου συνεχίζει να καλύπτει την υπόθεση εξαφάνισης του 47χρονου μουσικού, Περικλή Τσιάπανου, από τις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Η ανθρώπινη ιστορία του ρεμπέτη της Αριστοτέλους ήρθε στο φως μέσα από την αναζήτησή του. Ο Πέρης, όπως τον φώναζαν όλοι, αγνοείται από τις αρχές Οκτώβρη από το σπίτι που έμενε στις Συκιές Θεσσαλονίκης.

Τα μουσικά του όργανα, και κυρίως το μπουζούκι του, βρέθηκαν στο διαμέρισμά του αλλά εκείνο που σόκαρε τους πάντες ήταν ο νεκρός σκύλος του που εντοπίστηκε από την δυσοσμία στο χώρο.

Το μεγάλο λάθος των Αρχών είναι που δεν εμπόδισαν τον ιδιοκτήτη από το να πετάξει όλα τα προσωπικά του αντικείμενα από το διαμέρισμα. Εκτιμάται ότι χάθηκαν κάποια στοιχεία που θα βοηθούσαν στο να βρεθεί τι του συνέβη.

Βίντεο που τράβηξαν φοιτητές από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, που έφτασε στην εκπομπή, δείχνει τον Περικλή Τσιάπανο λίγο πριν την εξαφάνισή του να τραγουδά με το μπουζούκι του στην Αριστοτέλους και στο πλευρό του να έχει τον αγαπημένο του σκύλο, Γκάρι.

Η κινητοποίηση των εθελοντών του ΟΦΚΑΘ αλλά και τηλεθεατών ήταν συγκινητική. Έστελναν φωτογραφίες μουσικών του δρόμου από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που είχαν κοινά στοιχεία με τον αγνοούμενο.

Τηλεθεατής του «Φως στο Τούνελ» από τη Γερμανία είχε βιντεοσκοπήσει έναν ρεμπέτη στα Γρεβενά και έστειλε το βίντεο στην εκπομπή γιατί υπήρχε απίστευτη ομοιότητα με τον Πέρη. Κάτοικοι διευκρίνισαν ότι επρόκειτο για άλλον μουσικό.

Γνωστοί του ανέφεραν στην εκπομπή ότι ο σκύλος του αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και αυτό πρέπει να τον είχε επηρεάσει αρνητικά γιατί τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ δεμένος μαζί του.

«Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σκύλο του…»

Φίλη του μιλάει στην κάμερα της εκπομπής και αναφέρει ότι ο 47χρονος μουσικός ήταν χαρούμενος γενικά, αν και αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

«Μου έλεγε τα οικονομικά προβλήματα που είχε και τα θέματα με τον σκύλο και το σπίτι, γιατί του έκαναν πολλά παράπονα. Γάβγιζε, έκανε ζημιές και έπρεπε να τις φτιάξει. Έψαχνε άλλο σπίτι, κάπου στην Άνω Πόλη και περίμενε έναν κύριο, να φύγει για να πάει αυτός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φίλη του ανέφερε στο Τούνελ: «Δεν πήγαινε πουθενά χωρίς τον σκύλο, ήταν παντού μαζί. Ο σκύλος ήταν λίγο μπόξερ, λίγο πίτμπουλ, ήταν μίξη. Στην αρχή ο Περικλής άφηνε τον σκύλο σπίτι και πήγαινε μόνος του στην Αριστοτέλους να παίξει, μετά όμως τον πήρε μαζί του και ήταν καλύτερα».

Μίλησε και για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε όσα συνέβησαν: «Πήγα στην Αστυνομία γιατί είχα να τον δω πάνω από δυο εβδομάδες, οπότε το σκυλί σίγουρα ήταν δυο εβδομάδες μόνο του. Απλά μου κάνει εντύπωση, τόσο καιρό δεν το άκουσε κανείς να γαβγίζει;

Μου είπαν στην Αστυνομία ότι το σκυλί πέθανε από ασιτία. Δεν πιστεύω ότι ο Περικλής άφησε τον σκύλο και έφυγε».

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή, στο παρελθόν είχε εκφράσει την επιθυμία να πάει στο Άγιο Όρος.

«Πήραν τον νεκρό σκύλο και πετάξαμε τα πράγματά του…»

Στην προσπάθειά του το «Τούνελ» να βρει τι ακριβώς συνέβη στο διαμέρισμα, επικοινώνησε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας όπου διέμενε αλλά και με τον εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη που ζει στο εξωτερικό.

«Κάποια στιγμή μια κυρία από το πάνω διαμέρισμα μου είπε ότι κάτι μύριζε. Μόλις εντόπισα και εγώ την μυρωδιά πήρα την αστυνομία και έκανα επώνυμη καταγγελία. Ήρθαν τα παιδιά, βρήκαν τον σκύλο νεκρό και ειδοποίησαν τον Δήμο να τον πάρει. Την επόμενη μέρα έγινε απολύμανση και μετά από εντολή του ιδιοκτήτη του σπιτιού πέταξαν τα πράγματά του γιατί ήταν γεμάτα μικρόβια» λέει χαρακτηριστικά ο διαχειριστής.

Το «Τούνελ» επικοινώνησε και με τον μεσίτη που μετέφερε την εντολή του ιδιοκτήτη για να πεταχτούν τα πράγματα του αγνοούμενου μουσικού. «Το κουμάντο το έκανε ο διαχειριστής της οικοδομής γιατί είχε θέματα με τους άλλους ενοίκους. Αφού με κάλεσε μίλησα εγώ με τον ιδιοκτήτη και εκείνος με ενημέρωσε ότι δεν θέλει να μείνει τίποτα μέσα στο σπίτι. Τώρα για τον αγνοούμενο τι να σας πω. Είναι αδιανόητο σαν να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε».

Σοκαρισμένοι οι γείτονες μιλάνε για τον μουσικό και τον σκύλο του

Στην γειτονιά του αγνοούμενου μουσικού Περικλή Τσιάπανου βρέθηκε το «Τούνελ» και μίλησε με τους σοκαρισμένους από τις εξελίξεις γείτονές του.

«Το σκυλί ήταν πάντα μαζί του όπου και να πήγαινε. Βρέθηκε νεκρό στο διαμέρισμα του. Εκείνος άφαντος…» λέει μια γειτόνισσά του.

Ένας ένοικος της πολυκατοικίας όπου διέμενε είπε ότι πήγε εκεί η αστυνομία, βρήκαν το σκυλί νεκρό και μετά κλήθηκε η απολύμανση. Υπάλληλοι καταστημάτων της περιοχής ανέφεραν πως τον έβλεπαν να περνάει με το σκυλάκι του και το μπουζούκι του χωρίς να ενοχλεί κανέναν. «Πάντα ευγενής, χαμογελαστός και με τον Γκάρι δίπλα του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα