Θεσσαλονίκη: “Τους μετανάστες σκότωσαν οι λιμενικοί” – Πορεία για τον έναν χρόνο από το ναυάγιο στην Πύλο

Διαβάζεται σε 1'
Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τον ένα χρόνο από το ναυάγιο στην Πύλο
Πορεία στη Θεσσαλονίκη για τον ένα χρόνο από το ναυάγιο στην Πύλο thestival

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιούν πορεία.

Πορεία για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, στο οποίο εκατοντάδες μετανάστες πνίγηκαν, πραγματοποιείται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην πορεία συμμετέχουν συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Οι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά του κράτους αλλά και το ναυάγιο της Πύλου το οποίο χαρακτηρίζουν κρατική δολοφονία που έγινε από τα στελέχη του Λιμενικού.

«Σαν σήμερα ολοκληρώνεται ένας χρόνος από τη μεγαλύτερη κρατική δολοφονία. Στις 14/6/2023 εκατοντάδες μετανάστ(ρι)ες πνίγονται στα ανοιχτά της Πύλου όταν πλοίο του ελληνικού λιμενικού προσπάθησε να ρυμουλκήσει το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστριες πίσω στα διεθνή ύδατα. Μια τακτική που το ελληνικό κράτος εφαρμόζει χρόνια οδηγώντας στον πνιγμό χιλιάδων μεταναστ(ρι)ών ως αποτέλεσμα των περιβόητων πλέον pushbacks. Ως αποτέλεσμα ενός συνεχούς πολέμου», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το ναυάγιο στην Πύλο και τη σημερινή κινητοποίηση.

Η πορεία ξεκίνησε από το άγαλμα Βενιζέλου όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση και θα κινηθεί στο κέντρο της πόλης. Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτηρούν την πορεία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα