Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του “Βέλους” στο Λιμάνι

Διαβάζεται σε 3'
Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης από το Μέγαρο Μουσικής μεταφέρθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό μετά τις ζημιές που υπέστη από τους ανέμους.

Στον προβλήτα 2 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, μετακινήθηκε το αντιτορπιλικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, “Βέλος”, προκειμένου να επισκευαστούν οι φθορές που υπέστη από τις χθεσινή θαλασσοταραχή, που έπληξε τον Θερμαϊκό λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το voria.gr, μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

 

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί της Κυριακής, είχε στηθεί επιχείρηση στο σημείο προκειμένου να σωθεί το ιστορικό αντιτορπιλικό, ενώ, σύμφωνα με το GrTimes, σε αυτή συμμετείχαν γερανός αλλά και δύτης ώστε να περάσουν ιμάντες κάτω από τη πρύμνη του πλοίου για να το ανυψώσουν.

Στην επιχείρηση συμμετείχε και ένα φορτηγό που βοηθά να συγκρατηθεί το πλοίο από τους ισχυρούς ανέμους και να μην υποστεί νέες φθορές.

Δείτε εικόνες από την επιχείρηση:

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Το "Βέλος"
Το "Βέλος" EUROKINISSI

Επιστροφή του “Βέλους” στο Παλαιό Φάληρο ζητεί ο ΣΦΕΑ

Όπως προαναφέρθηκε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το “Βέλος” βάλλεται από ισχυρά καιρικά φαινόμενα, καθώς τον περασμένο Μάρτιο σε ανάλογη κακοκαιρία είχε προκληθεί ρηγμάτωση – πάλι – στην πρύμνη του, η οποία πάντως δεν επηρέασε την ευστάθεια και αντοχή του σκάφους.

Τότε, η κραυγή αγωνίας του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 67-74 (ΣΦΕΑ) απέδιδε πλήρως το κλίμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μετά τον κίνδυνο που αντιμετώπισε το ιστορικό αντιτορπιλικό.

Έτσι και τώρα, ο εν λόγω Σύνδεσμος, με ανακοίνωσή του, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το ρήγμα που υπέστη το “Βέλος” και ζητά την ασφαλή επιστροφή του πλοίου-μουσείου στην προβλεπόμενη όπως αναφέρει θέση του, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο.

Η διαμαρτυρία του ΣΦΕΑ, δε, είναι έντονη προς την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, “γιατί κωφεύει στα επανειλημμένα διαβήματά μας -και τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών- που προειδοποιούσαν ότι η κατάσταση του πλοίου είναι ΑΚΡΩΣ ανησυχητική κι επισφαλής”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα