Το NΕWS 24/7 στον Παλαμά Καρδίτσας: “Δεν έχουμε ρεύμα και νερό δυο μέρες. Ευτυχώς ζούμε”

Το NΕWS 24/7 στον Παλαμά Καρδίτσας: “Δεν έχουμε ρεύμα και νερό δυο μέρες. Ευτυχώς ζούμε”
NEWS 24/7

Βίντεο του NEWS 24/7 καταγράφουν τις πρώτες εικόνες από τον Παλαμά Καρδίτσας. Αποστολή Μάνος Φραγκιουδάκης.

Το NEWS 24/7 βρίσκεται στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου καταγράφει τη μεγάλη καταστροφή και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, πολλοί από τους οποίους παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Στα πρώτα σπίτια του Παλαμά η στάθμη του νερού φτάνει μέχρι το γόνατο. Τα ελικόπτερα επιχειρούν από το πρωί αναζητώντας εγκλωβισμένους ενώ ακόμα και οι πρώτοι κάτοικοι, αυτοί που είναι πιο κοντά στις εξόδους διαφυγής, παραμένουν χωρίς νερό, ρεύμα και τρόφιμα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.

Κάτοικοι που βρίσκονται σε ένα από τα σπίτια αυτά, περιγράφουν στο NEWS 24/7 την απομόνωσή τους από τον υπόλοιπο κόσμο λέγοντας ότι δεν έχουν ρεύμα, τρόφιμα, νερό και κινητά.

Η εικόνα στους δρόμους του Παλαμά είναι τραγική. Όσα σπίτια δεν έχουν γκρεμιστεί είναι μη κατοικήσιμα από το νερό που έχει μπει μέσα.

Μια οικογένεια που φεύγει από το χωριό με τρακτέρ, μιλά στο NEWS 24/7. «Μας πήραν με βάρκα κάποιοι εθελοντές. Από το κράτος δεν υπάρχει τίποτα. Δεν βοηθάει κανείς. Έχουν πνιγεί ηλικιωμένοι μέσα στα σπίτια τους. Φεύγουμε, δεν υπάρχει τίποτα εδώ».

Ηλικιωμένοι και νεότεροι έχουν συγκεντρωθεί στο ψηλότερο σημείο του χωριού, όπου είναι το σχολείο και η εκκλησία. Ο ιερέας της εκκλησίας, περιγράφει στο NEWS 24/7 τα όσα ζουν εκεί οι κάτοικοι.

Καρέ-καρέ διάσωση ηλικιωμένων

Το NEWS 24/7 κατέγραψε καρέ καρέ την επιχείρηση διάσωσης δύο ηλικιωμένων από τον Παλαμά και την μεταφορά τους με ελικόπτερο στην Καρδίτσα

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα