Το πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ήταν ο παιδόφιλος δάσκαλος μουσικής

Το πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ήταν ο παιδόφιλος δάσκαλος μουσικής

Μέχρι στιγμής προανακριτικά δεν έχει προκύψει τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις πλην των τριών μαθητριών 9-11 ετών, ωστόσο οι Αρχές αναμένουν αποτέλεσμα από τις αναλύσεις των σκληρών δίσκων αλλά και από τυχόν αναγνώρισή του μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων του

Σοκ έχει προκαλέσει στον χώρο του μουσικής το άκουσμα της είδησης πως ο αναγνωρισμένος φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος είναι υπεύθυνος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων και παιδικό πορνογραφικό υλικό, αφού ουδέποτε είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα στους συναδέλφους του για να πιστεύουν κάτι τέτοιο για εκείνον.

Και πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού στο άλλοτε πρώτο φλάουτο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών είχε δοθεί η ευθύνη να διδάσκει σε παιδικές ψυχές αυτό το θαυμάσιο όργανο στο Ωδείο Παπάγου.

Ο 60χρονος καθηγητής μουσικής συνελήφθη ύστερα από έφοδο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής την περασμένη Πέμπτη και χθες το απόγευμα ύστερα από την απολογία του στον Ανακριτή και με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα προφυλακίστηκε και οδηγήθηκε στις Φυλακές της Τρίπολης, όπου καταλήγουν για δική τους ασφάλεια όλοι οι παιδόφιλοι για να μην φυλακίζονται σε φυλακές με εγκληματίες για άλλα κακουργήματα, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιδράσουν βίαια απέναντί τους.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της διερεύνησης καταγγελιών και αρχικά μάλιστα της καταγγελίας μιας 11χρονης μαθήτριάς του από τον περασμένο Ιούλιο, διαπιστώθηκε, ότι ο 60χρονος εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του ιδιότητα προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος ανηλίκων, την ώρα του μαθήματος φλάουτου, πράξεις τις οποίες διατηρούσε σε φωτογραφικό αρχείο, καθώς διατηρούσε και πορνογραφικό υλικό. Έκανε ό,τι έκανε σε βάρος των μαθητριών του δηλαδή και φωτογράφιζε παράλληλα τις αρρωστημένες του πράξεις…

 

Μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί τρεις υποθέσεις σε βάρος ανηλίκων και έχουν ταυτοποιηθεί άλλες δύο 9χρονες, εκ των οποίων η μία το κατήγγειλε και εκείνη με την σειρά της,  ενώ για το τρίτο κοριτσάκι αυτό εντοπίστηκε στο αρχείο του όμως το ίδιο δεν έχει καταγγείλει κάτι ακόμα. Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων υποθέσεων συνεχίζεται. Σημειώνεται, ότι ο δράστης ομολόγησε για τις τρεις αυτές περιπτώσεις τις αρρωστημένες του πράξεις, άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού οι αστυνομικοί εντόπισαν το βιντεοληπτικό υλικό στο σπίτι του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, καθώς και σε σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος, και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι, κάννη, κλείστρο, 6 μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου και δύο ψηφιακοί δίαυλοι. Για τα όπλα που κατείχε παράνομα ισχυρίστηκε ότι τον έκαναν να νιώθει …ασφαλής, του άρεσαν και γι αυτό τα κατείχε. Ο 60χρονος είναι οικογενειάρχης και πατέρας δύο ενηλίκων παιδιών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έως τώρα δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων του με εισαγγελική διάταξη, δεν έχει υπάρξει κάποια περαιτέρω μαρτυρία, ωστόσο κρίνεται από τους αστυνομικούς πως είναι ακόμα νωρίς. Επίσης, οι Αρχές βρίσκονται σε αναμονή για τα αποτελέσματα των αναλύσεων στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. των σκληρών δίσκων του.

 

Διοικητής Ασφάλειας Αττικής: «Ο παιδόφιλος χρειάζεται χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει!»

Το σύνηθες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι ο δράστης συνήθως προσπαθεί να εργάζεται ή να βρίσκεται σε χώρο με παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερο, χρειάζεται χρόνο για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη τους και σταδιακά να βάλει σε εφαρμογή τις αρρωστημένες του πράξεις.

Αυτή τη συνήθεια και την κοινή πρακτική σε ανάλογες περιπτώσεις τόνισε κατά την παρουσίαση της υπόθεσης χθες στην ΓΑΔΑ, ο Διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:

«Για την υπόθεση αυτή έχουν διερευνηθεί μέχρι τώρα τρία περιστατικά και έχουν ταυτοποιηθεί δυο από αυτά, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για τη διακρίβωση και πιστοποίηση και άλλων συναφών περιπτώσεων.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον συλληφθέντα είναι αποπλάνηση ανήλικων, κατάχρηση ανήλικων σε ασέλγεια κατά συρροή και εξακολούθηση, πορνογραφία ανήλικων και παράνομη κατοχή και οπλοφορία, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μεταξύ των άλλων και οπλισμός.

Πρόκειται για αδικήματα με ιδιαίτερη ποινική και κοινωνική απαξία καθώς στρέφονται κατά ανηλίκων, από δράστη ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του ασελγούσε στις παιδικές ψυχές τους.

Θα ήθελα να τονίσω, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες υποθέσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ότι η προστασία των παιδιών είναι μία υπόθεση που αφορά όλους μας, αφού οι δράστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και δρουν χωρίς ταξικές διακρίσεις. Ο δράστης – παιδόφιλος χρειάζεται χώρο και χρόνο για να λειτουργήσει, συνεπώς η αυξημένη εποπτεία και η αφιέρωση περισσότερου χρόνου με τα παιδιά μας, δρα προληπτικά και προστατευτικά».

Υπενθυμίζεται πως, στο πλαίσιο των ερευνών, οι Αρχές παρακαλούν τους πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

*Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ιστότοπου της Αστυνομίας, μπορείτε να δείτε την δημοσιοποίηση των στοιχείων του δράστη με την σχετική εισαγγελική διάταξη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα