Τρομοκρατία: Ακόμα και τούνελ με αντιαρματικά βρέθηκαν σε Σεπόλια και Εξάρχεια

Τρομοκρατία: Ακόμα και τούνελ με αντιαρματικά βρέθηκαν σε Σεπόλια και Εξάρχεια
Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Eurokinissi

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο της Αθήνας. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών. Αποκαλύφθηκε τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά

Σε ανακοίνωση προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Σεπόλια και Εξάρχεια.

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από το Τμήμα Διεθνούς Τρομοκρατίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας, σε σπίτι στην οδό Αυλώνος στα Σεπόλια Eurokinissi

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), ύστερα και από συνεργασία με την Ε.Υ.Π. (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών).

Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα στα Σεπόλια και στην οδό Τζαβέλα 3 στα Εξάρχεια. Έχουν γίνει μέχρι τώρα προσαγωγές περισσότερων των 20 αλλοδαπών. Έχει αποκαλυφθεί τούνελ και βαρύς οπλισμός, όπως αντιαρματικά. Μετά το τέλος της επιχείρησης θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για επιχείρηση που στόχο έχει την αποκάλυψη πυρήνα Τούρκων υπηκόων μελών ακροαριστερής οργάνωσης, η οποία όμως δεν φαίνεται να είχε δραστηριότητα στην χώρα μας. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ενδέχεται να είναι μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C για την οποία είχαν γίνει και στο παρελθόν συλλήψεις στη χώρα μας

Οι επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ στο παρελθόν για την DHKP-C 

Εννέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς το DHKP-C, είχαν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε δύο διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα αντίστοιχα, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη Ερντογάν τότε στην χώρα μας. 

Μάλιστα, είχαν εντοπιστεί στα διαμερίσματά τους πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική το 2014 στις Οινούσες και στου Γκύζη, όπου είχαν συλληφθεί και τότε μέλη της ίδιας οργάνωσης και μάλιστα με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους, ενώ το 2011 είχε σκοτωθεί ένα μέλος τους σε ατύχημα με έκρηξη χειροβομβίδας, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης. 

Στην Ελλάδα ουδέποτε είχε τρομοκρατική δραστηριότητα η συγκεκριμένη οργάνωση, παρά όπως φαίνεται διατηρεί «πυρήνα» για προπαρασκευή χτυπημάτων στην Τουρκία. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα