Μέλη της οργάνωσης DHKP-C οι τέσσερις Κούρδοι που συνελήφθησαν στου Γκύζη. Τι βρέθηκε στη γιάφκα

Μέλη της οργάνωσης DHKP-C οι τέσσερις Κούρδοι που συνελήφθησαν στου Γκύζη. Τι βρέθηκε στη γιάφκα
ΓΙΑΦΚΑ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΥ ΓΚΥΖΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Τι βρέθηκε σε διαμέρισμα 2ου ορόφου, όπου έμεναν οι τέσσερις Κούρδοι

Κλιμάκιο του επιχειρησιακού τμήματος της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία και είναι πίσω από σοβαρά χτυπήματα στη χώρα, χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε γιάφκα με οπλισμό, στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη.

Στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, όπου έμεναν οι τέσσερις Κούρδοι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η υπόθεση πιθανότατα σχετίζεται με την ανεύρεση των όπλων σε φουσκωτό σκάφος, πριν από λίγο καιρό στην Χίο, όπου συνελήφθησαν εκτός των άλλων άλλα δύο μέλη της τουρκικής οργάνωσης, καθώς και με την σύλληψη 44χρονης τουρκικής υπηκοότητας, η οποία καταζητείτο από τις τουρκικές αρχές, χτες στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τέσσερις συλληφθέντες στου Γκύζη καταζητείται με Ερυθρά Αγγελία από τις Τουρκικές αρχές.

Τα κατασχεθέντα θα μεταφερθούν για έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, ενώ η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζεται.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό πως εντοπίστηκαν ακόμα 26 ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 19 κοινοί και οκτώ μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα