Από την Τριανδρία στον Νέο Κόσμο – Οι διαδρομές του DHKP-C στην Ελλάδα

Από την Τριανδρία στον Νέο Κόσμο – Οι διαδρομές του DHKP-C στην Ελλάδα
Απολογία στον εισαγγελέα της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε "πυρήνα" του DHKP-C λίγο πριν την επίσκεψη Ερντογάν - Μέλη της οργάνωσης είχαν συλληφθεί και το 2014 με έναν τεράστιο οπλισμό σε αστυνομικές επιχειρήσεις στις Οινούσες και στου Γκύζη ενώ το 2011 είχε σκοτωθεί μέλος τους σε ατύχημα με χειροβομβίδα στη Θεσσαλονίκη

Μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως έχει χαρακτηριστεί διεθνώς το  DHKP-C, προσήχθησαν σήμερα το πρωί σε ταυτόχρονη αστυνομική επιχείρηση σε δύο διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα αντίστοιχα, οι οποίοι βεβαίως αναμένεται να συλληφθούν.

Από τα σημεία αυτά προσήχθησαν συνολικά 9 Τούρκοι, εκ των οποίων 8 άντρες και μία γυναίκα. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και βεβαίως ερευνώνται και τα διαμερίσματά τους για τον εντοπισμό αποδεικτικού υλικού και τυχόν οπλισμού, ενώ φαίνεται πως είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση καιρό πριν.

Ήδη έως τώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί στα διαμερίσματά τους πρώτες ύλες για την κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών.

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχες επιχειρήσεις είχε πραγματοποιήσει η Αντιτρομοκρατική πριν τρία χρόνια στις Οινούσες και στου Γκύζη, όπου είχαν συλληφθεί και τότε μέλη της ίδιας οργάνωσης και μάλιστα με βαρύ οπλισμό στην κατοχή τους, ενώ το 2011 είχε σκοτωθεί ένα μέλος τους σε ατύχημα με έκρηξη χειροβομβίδας, σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης.

Στην Ελλάδα ουδέποτε είχε τρομοκρατική δραστηριότητα η συγκεκριμένη οργάνωση, παρά όπως φαίνεται διατηρεί «πυρήνα» για προπαρασκευή χτυπημάτων στην γειτονική χώρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα άτομα παρακολουθούνταν μεν καιρό και έγινε η επιχείρηση την κατάλληλη στιγμή για να εντοπιστούν πρόσωπα και υλικό, αλλά είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον ότι η επιχείρηση αυτή γίνεται λίγο πριν την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στη χώρα μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα