Τροχαίο στη Βουλή: Σε δύο γυναίκες οι νεφροί του Ιάσονα – Ήταν στη λίστα για 8 χρόνια

Τροχαίο στη Βουλή: Σε δύο γυναίκες οι νεφροί του Ιάσονα – Ήταν στη λίστα για 8 χρόνια
Συγκέντρωση και λουλούδια έξω από τη Βουλή στη μνήμη του 23χρονου Ιάσωνα Eurokinissi

Δώρο ζωής από τον Ιάσωνα που έμεινε κλινικά νεκρός μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή. Οι δύο γυναίκες που θα λάβουν τα νεφρά του 23χρονου βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για 8 χρόνια.

Ζωή σε έξι ασθενείς με σοβαρά νοσήματα δίνει ο 23χρονος Ιάσονας που σκοτώθηκε στο τροχαίο έξω από τη Βουλή την περασμένη Παρασκευή (12/3). Οι γονείς του δώρισαν τα όργανα του παιδιού τους, ακόμη και το δέρμα του, που θα δοθεί σε εγκαύματα σε ασθενείς. Η πράξη αυτή έχει συγκινήσει το πανελλήνιο.

Στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης διενεργήθηκαν οι 2 μεταμοσχέυσεις νεφρών. Η πρώτη μεταμόσχευση έγινε σε μια γυναίκα 55 ετών από τη Δράμα και στη συνέχεια έγινε μεταμόσχευση σε μια άλλη γυναίκα από τη Χαλκιδική. Η διαδικασία και στις δύο περιπτώσεις ήταν πολύωρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γυναίκες, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Thestival.gr, βρίσκονταν σε λίστα αναμονής εδώ και 8 χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open την καρδιά του 23χρονου θα λάβει ένας 45χρονος, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια ζούσε με μηχανική υποστήριξη.

Χειρουργική ομάδα από το Λαϊκό Νοσοκομείο, παρέλαβε το ήπαρ, μετά από πολύωρο χειρουργείου, προκειμένου να γίνει ακόμη μία μεταμόσχευση.

Την ίδια ώρα, μετακινείται από την Τροχαία ο τροχονόμος από το επίμαχο βίντεο στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, και πηγαίνει σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, ενώ έχει διαταχθεί και ΕΔΕ για να ελεγχθεί η συμπεριφορά του.

Περιφέρεια Αττικής: Δεν υπήρχε αίτημα για νέο φανάρι στο σημείο

Δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Β. Σοφίας στο ύψος της Βουλής είναι η απάντηση τα Περιφέρειας Αττικής στις αναφορές μέρους του Τύπου που τη συνδέουν με το τραγικό τροχαίο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει: «Με αφορμή χθεσινές και σημερινές αναφορές στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, περί αιτήματος που υποβλήθηκε το 2020 από την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής, προς την Περιφέρεια Αττικής, για τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της Λ. Βασ. Σοφίας στην κάθοδο προς την Πλατεία Συντάγματος, με σκοπό τη διευκόλυνση πραγματοποίησης με νόμιμο τρόπο αριστερής στροφής προς την είσοδο της Βουλής, διευκρινίζουμε ότι τέτοιο αίτημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής».

Σημειώνεται πως πέραν των διαφόρων αναφορών του Τύπου, την Τρίτη ο φρούραρχος της Βουλής ανέφερε ότι είχε ζητήσει τρεις φορές – το 2012, το 2014 και το καλοκαίρι του 2020 – να μπει ένα φανάρι στο επίμαχο σημείο όπου συνέβη το ατύχημα, αλλά το αίτημα του δεν προχώρησε ποτέ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα