Τσιάρας: Μετακομίζουν τα δικαστήρια Πειραιά

Τσιάρας: Μετακομίζουν τα δικαστήρια Πειραιά
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας Nick Paleologos / SOOC

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας ανακοίνωσε πως τα δικαστήρια Πειραιά μεταστεγάζονται σε ενεργειακό κτίριο 30.000 τ.μ.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τις εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που διεξήχθησαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανακοίνωσε τη μεταφορά -μεταστέγαση- των δικαστηρίων του Πειραιά, με άμεση αγορά -μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό- ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλα τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά, θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης και θα επέλθει η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα